Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Létezik bölcsességfog implantá...

Létezik bölcsességfog implantáció?

Figyelt kérdés

20 éves koromban az alsó 2 bölcsességfogat el kellett távolítani mert merőlegesen nőttek, viszont a fölső kettő kinőtt és tejesen egészségesek. A fogászom most azt javasolta, hogy ki kellene huzatni mindkettőt, mert “feleslegesek”.

6 éves koromtól gyötörnek foghullásos álmok, iszonyúan szorongok a fogak elvesztésétől és az alsó kettő elvesztését is nehezen éltem meg. Ha látok valakit, akinek nincs foga, egyből szörnyű érzéseim támadnak. Tudom, hogy ez valami pszichológiai probléma, viszont én inkább beültetnék 2 fogat, mintsem elveszítsek még kettőt.

Mit tanácsoltok?

24f

2021. jún. 13. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Hű, ez nem túl gyakori kérdés :) Talán jobb lenne neked, ha inkább a foghíj-parától szabadulnál meg. Hosszú távon a fogvesztés benne van a pakliban, még ha nagyon vigyázol is rájuk, és kár lenne, ha az életed mérgezné egy ilyen irracionális félelem. Bölcsességfog-beültetésről még nem hallottam, bár bizonyára van az a pénz, amiért megcsinálják, ha orvosilag lehetséges.
2021. jún. 13. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Bölcsességfogat nem ültetnek be. Valóban a legtöbb embernél felesleges vagy inkább bajt okoz. Ha nincsenek begyulladva, nem torlódik a fogsorod miattuk, akkor nem muszáj kiszedetni, csak mert felesleges. Aggódnod nem kell, a felső bölcsességfogak kihúzása 1 pillanat, és utána is alig okoz kellemetlenséget. Össze se lehet hasonlítani egy vízszintes alsó bölcsességfog műtéttel. Beültetni egyébként 1000x kellemetlenebb volna.
2021. jún. 13. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Nekem azért húzta ki az orvos a felsőket, mert alul nem nőttek ki, emiatt a felsők sem vették részt a rágásban, úgymond feleslegesek voltak, de lyukasak és azt mondta, hogy annyira hátul vannak, hogy sosem fogom tudni rendesen tisztítani őket ezért mindig ki fognak lyukadni. Ettől még nem lettem fogatlan, mert hiányzik 2 fogam, a magándokik tényleg csak indokolt esetben húznak.
2021. jún. 13. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Nekem az egyik gyerekemnek alapértelmezetten hiányoznak a felső vagy alsó bölcsességfogai, de nem mondták neki, hogy húzassa ki a másik kettőt.

A fogas álmok tényleg borzalmasak, nekem néha vannak, és elmondhatatlanul nyomasztóak. Én szerintem vmi pszicho oka van, azzal kellene kezdeni vmit. És nem kell félni a fogelvesztéstől, nem a 16. században élünk, ha kiesik egy-kettő-három, akkor is tudják pótolni.

2021. jún. 13. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem azert kellett kihúzni mert torlódott miatta a fogsorom.
2021. jún. 13. 22:35
 6/6 anonim ***** válasza:

alul nincs már bölcseségfogam. felűl megvannak. nem kellett kihúzni. nem is mondták.

ha nem akarod kihuzatni akkor ne hagyd. ha nincs velük gond akor ne hagyd h kihuzzák.

max ha gond van pl torlódik stb.

2021. jún. 15. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!