Fogkő leszedés után is tudnak rendeződni picit a fogak? (Túlharapás)
Mint amikor egy örlőfog kihúzása után magától is képes rendeződni kicsit egy fogsor.
Nálam nagy mértékű a fogkő. Korábban is volt, hogy a leszedése után mozgott 1-2 fogam, főleg a metszők. Utána ez helyreállt az ínnyel.
Most úgy látom, hogy egy enyhe túlharapásom alakult ki és nem tudom összefügghet-e, vagy a fogkő eltávolítás segíthet-e.
Minden bölcsességfogam megvan még, attól tartok ez is okozhatta.
Nem.
Ha tulharapasod alakult ki az max fiatal korban vagy fizikai trauma ert vagy ahogy a bolcsesseg fogak nonek ki szettolta az also vagy felso fogsort.
Fogkoleszedes nem okoz fogelmozdulast, max ha annyira be van gyulladva az inyed de attol nem lesz nyitott vagy tul harapasod.
1: Köszi a választ. Nem akartam ennél nagyobb kisregényt írni, de ez valahogy a mostani időben alakulhatott ki.
Főleg a két felső metsző környékén nem zár szépen, rálóg a lentire és igen, ahogy elég szépen be is van dagadva az ínyem. Nem tagadom, hosszabb ideje elhanyagoltam a dolgot, de most már van időpontom.
3: Hát nem tudom, nekem ennyire nem tűnt fel, de most hirtelen zavaró. Kicsit diszkonfortos érzés a harapás.
Ha megyek a dokihoz megnézetem a bölcsességfogakat is.
Nekem elég lassan jöttek ki. Gyakorlatilag évek alatt jött ki teljesen az összes.
Az lehet, hogy a felső bölcsességfogak tolhatták előre a felső fogsorom?
Ha kihúzatom még rendeződhet picit, vagy mindenképp fogszabival?
Teljesen elkepzelheto, hogy a bolcsessegfogak szettoltak a felso fogsorodat.
Ez nem fog magatol rendezodni, csakis fogszabalyzoval lehet megoldani.
Én inkább arra tippelnek, hogy fogágybeteg vagy, azért elmozdulhatnak a fogaid bizonyos mértékben.
Ebben az esetben a fogkőleszedéssel meg tudja állítani a további romlást, visszafordulni viszont nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!