Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájvíz után öblíthetek egy...

Szájvíz után öblíthetek egy kortyot rendes vízzel hogy ne csípjen annyira?

Figyelt kérdés
2021. jún. 6. 08:41
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Lényegében igen. A szájvíz csak azonnal hat a bacikra (pontosabban ahogy a flakonra írva látod, úgy kell használni). Nincs hosszútávú hatása. Legrosszabb esetben az illatanyagokat mosod le csak a pár korty vízzel, az meg semmit nem számít szerintem... vagyis nekem zavaró a szájvizek szaga, szóval még jobb is.
2021. jún. 6. 09:03
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Inkább ne. A szájvíz dezinficiáló hatásának érvényesüléséhez kell azért jópár másodperc behatási idő. A fokozódó nyáltermelés miatt úgyis köpsz majd párszor.
2021. jún. 6. 09:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Van olyan szájvíz amin kimondottan rajta van, hogy használat után ne öblítse át a száját vízzel vagy más folyadékkal.

Van amin ez nincs leírva, gondolom annál az érvényesül, amit a #1 leírt.

De pl ha fehérítős, gyulladáscsökkentős vagy van valami más hatása is ami miatt használod, akkor azt nem javasolt öblögetni, mert nem tudja kifejteni a hatását.

Pl ha fáj a torkod és használsz szopogatós tablettát, az után se "lehet" enni vagy inni, mert nem fejti ki a hatását úgy.

2021. jún. 6. 09:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Fehérít
2021. jún. 6. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Es tenyleg feherit,bevalt? Ha igen, megirod h melyik az?

En listerinet hasznalok mild tipust es nme birom ki hogy ne oblogessek vizzel, ugy csispi mindenem

2021. jún. 6. 10:31
 6/7 A kérdező kommentje:
En is azt. Most kezdtem.
2021. jún. 6. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is olyat használok. Eleinte csípett nagyon. Egy idő után azonban semmi. Csak pár alaklmat kellett kibírni, hogy ne öblögessek vízzel utána.

Meg váltottam parodontax fogkrémre gyulladás miatt (amiatt is csíphet esetleg kicsit jobban). Eleinte az még rosszabb volt mint a szájvíz. Nem is az, hogy csípett, hanem még kegyetlenül sós íze van mellette. De azt is hamar megszoktam.

2021. jún. 6. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!