Az emberek többsége miért csak akkor megy el a fogorvoshoz, amikor már fáj? Hogyan lehetne megváltoztatni ezt a gondolkodásmódot?
10
Megértem, egy életre lehet traumatizálni embereket. De muszáj valahogy szembenézni ezzel és legyőzni a félelmet a saját egészséged érdekében. Kérdezz körbe az ismeretségi körben és menj el egy olyan fogorvoshoz aki más elmondása alapján is megbízható, türelmes és emberséges.
Annyi szarságra dobunk ki pénzt, a szájhigiénia meg le van tojva. Nyilván aki 20 évig a fogorvos környékére sem ment és meg akarja csináltatni a fogait mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Anyagilag egyébként sem feltételn vagy beljebb, mert lehet a vadállat körzetis inkább kihúzza gyorsan, mintsem a gyökérkezeléssel, ilyen-olyan töméssel szarakodjon és máris ott vagy fog nélkül. Aztán az implant, fogpótlás, híd, protkó már rohadtul nincs ingyen és hacsak nem akarsz fogak nélkül rohangálni 50 éves korodra, akkor ugyanúgy költhetsz ezekre. A tb finanszírozott ellátások közé a fogmegtartó kezelések tartoznak, de mivel a fogorvos ugyanannyit kap ha kihúzza, ha gyökérkezeli, sokkal jobban jár ha megszabadul az egésztől és a te érdekeidet le se szarja. Akkor már inkább elmegyek rendszeresen szűrésre és ha gond van kifizetem annak az egyszeri kisebb költségét, minthogy elhanyagoljam teljesen és iszonyatos fájdalmak, szenvedés és pénzek után hozzam helyre a körzetis ügyködését. Előbb-utóbb úgyis meg kell fizetni ennek az árát, hacsak nem patkol el előbb az ember.
11!
Talaltam ilyet, de az alap problémámon ez sem segít. Csak akkor megyek, ha már nagyon muszáj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!