Gyökérkezelés után büdös a fog?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam orvosnál és kaptam ideiglenes/gyógyszeres tömést bele. Tegnap még picit feszített,de az az érzéstelenítő volt. Viszont elkezdett most reggel picit málni illetve tegnap óta van egy fura szag a számba. Én ilyen gyógyszeres szagnak mondanam,de megijedtem. Normalis,hogy a tömés fura szagú vagy esetleg az alatta a fogam? Amugy nem fájt a fogam csak nagy volt a lyuk és azt tette rendbe illetve kezdte el kezelni.2021. ápr. 14. 06:52
1/7 anonim válasza:
Szerintem normális. Mikor kihúzták a fogam utána napokig kellemetlen szagú volt a lehelletem de a fogorvos mondta, hogy az lesz. Ha ilyen gyógyszeres cucc van benne gondolom az felszívódik és emiatt okozhat jellegzetes szagot.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. ápr. 14. 07:52
3/7 Contefleur válasza:
Szoktak beletenni zselatin szivacsot, ami felszívódik. Szerintem ezt érezheted. Ha bedagadna az arcos, vagy nagyon büdös lenne a seb, akkor viszont vissza kell menni az orvoshoz.
4/7 anonim válasza:
Ha már a fogad gyökér kezelve volt elméletileg nem is fájhat.
Nekem az felső metszőfogam lett gyökérkezelve, mivel letörtem a fogam korizás közben. Egy nagyon pici rész maradt a fogamból, de azt mondta az orvosom, hogy megmenti azt is ahogy lehet, hogy ne kelljen kihúzni.
Nos nekem, soha nem volt büdös szaga a gyógyszer kezelés alatt sem, nem volt illata sem, talán amikor csinálta akkor volt egy kicsit érdekes szaga, de nem volt veszélyes. Az érzés ami olyan volt, mintha fájna az fantom fájdalom. Talán amikor időjárás változás van akkor éreztem fájdalmakat, de idővel elmúlt.
8 éve volt ez a gyökérkezelésem.
16l
5/7 A kérdező kommentje:
Nincs bedagadva és nem is fáj, csak fura szagú de nem tudom nem e csak én érzem,mert az íze is keserű ha a nyállal találkozik. Valószínű a tömést érzem, csak kellet egy kis megnyugtatás. Köszönöm a válaszod!
2021. ápr. 14. 08:11
6/7 Contefleur válasza:
Akkor a benne lévő gyógyszert érzed. Ha azt használják, amit mi szoktunk, akkor az rettenetesen büdös és rettenetesen rossz ízű, de nagyon hatásos :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szerintem is az lesz:)
2021. ápr. 14. 09:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!