Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogászati CT pontosabb, mint...

Fogászati CT pontosabb, mint a röntgen? Gyökérkezelik egy fogam és kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés
2021. ápr. 5. 13:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ennek inkabb akkor van jelentosege, ha implantatumot szeretnel.

Egy sima gyokerkezeleshez eleg a rontgen is.

2021. ápr. 5. 13:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Természetesen többet mutat, ezért is akarnak csináltatni.
2021. ápr. 5. 13:47
 3/15 A kérdező kommentje:
Én magam néztem utána. Gyökérkezelés alatt áll a fogam. De mintha kicsit fura érzés lenne. Nem fájdalom. Csak nehogy vmi gyulladás legyen még.
2021. ápr. 5. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:

A kezelés alatt érezhetsz furákat, sőt, utána is egy darabig.

Előtte csinált röntgent?

Amúgy milyen érzés, ami aggaszt? Mert én akkor aggódnék, ha erősödő lüktetést éreznék, ugyanis mind2 gyökér gyulladásom ezzel kezdődött...

2021. ápr. 5. 14:08
 5/15 anonim ***** válasza:

"Én magam néztem utána."

Nos igen, itt kezdődnek a gondok.

Gyökérkezeléshez nem kell CT, sőt még a foggyökérciszta is látszik egy OP röntgenen.

2021. ápr. 5. 14:14
 6/15 anonim ***** válasza:
CT részletgazdagabb. Egy átlag gyökérkezeléshez viszont felesleges.
2021. ápr. 5. 16:03
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Akkor mihez kell a CT?
2021. ápr. 5. 16:48
 8/15 anonim ***** válasza:
Bonyolultabb gyökérkezelésekhez el tudom képzelni. De általában implantátumokhoz használják.
2021. ápr. 5. 17:00
 9/15 A kérdező kommentje:
És éreztetek olyat gyökérkezelés után, hogy a gyökérnél ilyen húzó érzés volt? Mint mikor húzzák a bőrödet?
2021. ápr. 5. 18:26
 10/15 anonim ***** válasza:
A prezízebb kezelédhez kell CT. A röntgenen nem tudja elfoegatni a fogat, a harmadik gyökércsatornát, mely szájpadlàs felől van pl nem is látja rajta. Ritka esetben a gyökerek között takarásban bújhat meg ciszta, gyulladás, amit röntgenen a beforgatás hiánya miatt nem lát. Sokszorosára tudja nagyítani CT-vel minden irányból beforgatva a fogat. Örülj neki hogy kért az orvosod, sokkal jobb lesz elsősorban neked így.
2021. ápr. 5. 18:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!