Ha nem megoldható a gyökércsapos fogpótlás, van más lehetőség a fog megmentésére?
Az a fog kuka,én implantátumot javaslok . Igazad van a híd sem olcsó,és az oroszrulett mikor kell cserélni. Ámítanak 20 évvel,de az esetek nagy részében nem bírja addig,ha szerencséd van még garanciában meg tudják javítani ,toldozgatni foldozgatni ,de a vége ugyanaz lesz ,új híd ..
Nekem az implantátummal csak jó tapasztalatom van ,a híddal meg az amit fentebb leírtam.
Árakat tudsz hozzávetőlegesen mondani híd és implantátum tekintetében? SZTK-s is jó, mert a csap miatt is ott voltam, bár nem tudom, ott csinálnak-e implantátumot, még nem kérdeztem rá.
Az implantátum gyakorlatilag életem végéig kitart?
Tudtommal implantátumot nem csinálnak SZTK-ban, csak magánrendelésen.
"Az implantátum gyakorlatilag életem végéig kitart?" - Igen. Tapasztalatból nem tudom megmondani, nekem még csak két éve van meg.
Nagyon-nagyon javaslom, hogy ott húzasd ki a fogad, ahol egyúttal (rögtön utána) beleteszik az implantátumot. Sok szenvedést meg lehet úgy spórolni.
Két lehetőség van:
1. szájsebész érzéstelenít kihúzza, vársz hónapokat, míg begyógyul. Utána elmész egy magánrendelésre, érzéstelenítőt kapsz és akkor neked esik a fogorvos egy fúróval, és ha sikeresen talált helyet, beteszi a csavart. Vársz 3 hónapot, és utána kaphatod rá a "felépítményt".
2. lehetőség. Elmész egy magánrendelésre, ahol előzetesen megbeszélés és érzéstelenítés után kihúzzák a fogadat és azon nyomban (érts kb 10 percen belül) benne a csavar. Vársz 3 hónapot stb
Tehát az első esetben kb 6-7 hónap míg elkészül a fogpótlásod, a második esetben kb 3-4 hónap.
Amire az SZTK-s fogorvos azt mondja, hogy csak szájsebészet tudja megoldani, azt egy ügyes fogorvos 5 perc alatt megcsinálja. Volt pár hasonló állapotú fogam, 10 ezerért húzták ki magánban. A legutoljára rögtön utána a csavar beültetése is megtörtént. És ezzel az implantátummal semmi gondom, bezzeg a kicsit idősebb, de fúróval készülttel úgy néz ki, hogy gondok lesznek. Ugyanis nem jól sikerült az a fúrás, mivel túl vékony volt a csont.
Értem, köszönöm.
Jól gondolom, hogy ha a gyökérkezeléskor kaptam volna egy koronát arra fogra (nem csaposat, mivel akkor elvileg még lett volna elég foganyag egy normál koronához), akkor megúszhattam volna egy jó darabig a húzást?
Lehetséges hogy megúsztad volna.
Én is az implantátumot javaslom, de attól óva intenélek hogy beleéld magad az azonnali implantációba. Minden eset más, konzultációt mindenképpen javasolnék egy magánrendelőben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!