Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ki fél még rajtam kívül a...

Ki fél még rajtam kívül a fogorvostól és miért?

Figyelt kérdés
2021. márc. 2. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Én. Mert egyreszt egybol hanyingerem lesz ha turkal a szamban, masreszt alacsony a fajdalomturo kuszobom es injekcio mellett is faj barmit csinal.
2021. márc. 2. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Én amiatt parázok mindig, nehogy véletlen lenyelek valamit (vagy inkább lecsússzon), amit nem kéne. Meg az a nyálelszívó sem kellemes, ha a szádban van + a gépek hangjai sem nyugtatnak meg. Ráadásul alapból tűfóbiám van, az ínybe adott érzéstelenítő meg a világon a legrosszabb. Meg utána az, hogy a fél pofád érzéketlen és még nyelni/beszélni sem tudsz normálisan, csak mint valami retardált.

Így leírva már értem, hogy miért van 3 lyukas fogam már egy éve, amit be kéne tömni...

2021. márc. 2. 11:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat
2021. márc. 2. 11:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Én is nagyon félek.

Mert“Amikor izomból megcsavarva kitépte a fogamat, sírva elkaptam a fejem, mire a hárpia (a fogorvos - szerk.) rámripakodott, hogy ha összevérzem a székét, még le is mosatja velem. És még zsibbasztot se adott.

Egy másik alkalommal amikor anyuval voltam akkor már annyira féltem hogy nem mertem ki nyitni a számat .Be ültem a székbe és erővel kellett szét feszítse a számat. El akartam menekülni de anyum le fogta a kezem meg a lábam az asszisztens pedig a fejemet fogta le.

És megint ki húzta egy fogam amit ki is kellet de mivel nem adott zsibbasztot úgy fájt hogy úgy üvöltöttem a fájdalomtól hogy szerintem utcakkal arrébb is hallani lehetett.

2021. márc. 2. 11:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát ilyen élmény mellett én is félnék, érdemes sporólni és elmenni magánhoz ég és föld a különbség!
2021. márc. 2. 12:54
 6/9 A kérdező kommentje:

5

Köszi a tanácsot de most sürgősen fogorvoshoz kéne menjek . Ezért anyum azt mondta el vissz ugyan ahhoz.

Három műtetem kell legyen egy ezen a héten kettő a jövő héten és mind a három borzalmas lessz. Mert mind a három fogam be van gyulladva és gyulladt fognal nem hat a zsibbaszto. Azt mondta a fogorvos hogy keszuljek fel rá hogy ez egy nagyon fajdalmas beavatkozás lessz.

Szóval nincs más választásom el kell menjek és ez fel ér egy kínszenvedéssel.

2021. márc. 2. 13:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem minden esetben nem hat gyulladt fognál az érzéstelenítő, nekem csak egyszer volt olyan, de akkor nem is folytatta az orvos a gyökérkezelést, hanem beletett valamilyen idegölő tömést a fogamba és rá egy hétre folytatta, akkor már zsibbasztás sem kellett, mert egyáltalán nem fájt.

Amúgy én is félek a fogorvostól, mert régebben sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom volt, ki kell fogni egy jó fogorvost és akkor elmúlik a félelem.

2021. márc. 2. 15:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Mar meg volt az első műtétem
2021. márc. 2. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 20 éven keresztül nagyon féltem a fogorvostól (mert 6 évesen volt egy rossz élményem). De 26 éves koromra lett több lyukas és törött fogam, sokszor begyulladt és ezért már muszáj volt elmennem, és elkezdtem megcsináltatni őket.

Túl vagyok 2 tömésen és egy húzáson. Egyik beavatkozás sem fájt. Sőt még az injekció szúrását sem éreztem, mert előtte bekenték az ínyemet érzéstelenítő zselével.

A fogam amit kihúztak előtte be volt gyulladva, de kaptam antibiotikumot és hamar megszűntette a fájdalmat. Gyulladt állapotban nem is húzattam volna ki...

2021. márc. 3. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!