Ki fél még rajtam kívül a fogorvostól és miért?
Én amiatt parázok mindig, nehogy véletlen lenyelek valamit (vagy inkább lecsússzon), amit nem kéne. Meg az a nyálelszívó sem kellemes, ha a szádban van + a gépek hangjai sem nyugtatnak meg. Ráadásul alapból tűfóbiám van, az ínybe adott érzéstelenítő meg a világon a legrosszabb. Meg utána az, hogy a fél pofád érzéketlen és még nyelni/beszélni sem tudsz normálisan, csak mint valami retardált.
Így leírva már értem, hogy miért van 3 lyukas fogam már egy éve, amit be kéne tömni...
Én is nagyon félek.
Mert“Amikor izomból megcsavarva kitépte a fogamat, sírva elkaptam a fejem, mire a hárpia (a fogorvos - szerk.) rámripakodott, hogy ha összevérzem a székét, még le is mosatja velem. És még zsibbasztot se adott.
Egy másik alkalommal amikor anyuval voltam akkor már annyira féltem hogy nem mertem ki nyitni a számat .Be ültem a székbe és erővel kellett szét feszítse a számat. El akartam menekülni de anyum le fogta a kezem meg a lábam az asszisztens pedig a fejemet fogta le.
És megint ki húzta egy fogam amit ki is kellet de mivel nem adott zsibbasztot úgy fájt hogy úgy üvöltöttem a fájdalomtól hogy szerintem utcakkal arrébb is hallani lehetett.
5
Köszi a tanácsot de most sürgősen fogorvoshoz kéne menjek . Ezért anyum azt mondta el vissz ugyan ahhoz.
Három műtetem kell legyen egy ezen a héten kettő a jövő héten és mind a három borzalmas lessz. Mert mind a három fogam be van gyulladva és gyulladt fognal nem hat a zsibbaszto. Azt mondta a fogorvos hogy keszuljek fel rá hogy ez egy nagyon fajdalmas beavatkozás lessz.
Szóval nincs más választásom el kell menjek és ez fel ér egy kínszenvedéssel.
Nem minden esetben nem hat gyulladt fognál az érzéstelenítő, nekem csak egyszer volt olyan, de akkor nem is folytatta az orvos a gyökérkezelést, hanem beletett valamilyen idegölő tömést a fogamba és rá egy hétre folytatta, akkor már zsibbasztás sem kellett, mert egyáltalán nem fájt.
Amúgy én is félek a fogorvostól, mert régebben sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom volt, ki kell fogni egy jó fogorvost és akkor elmúlik a félelem.
Én 20 éven keresztül nagyon féltem a fogorvostól (mert 6 évesen volt egy rossz élményem). De 26 éves koromra lett több lyukas és törött fogam, sokszor begyulladt és ezért már muszáj volt elmennem, és elkezdtem megcsináltatni őket.
Túl vagyok 2 tömésen és egy húzáson. Egyik beavatkozás sem fájt. Sőt még az injekció szúrását sem éreztem, mert előtte bekenték az ínyemet érzéstelenítő zselével.
A fogam amit kihúztak előtte be volt gyulladva, de kaptam antibiotikumot és hamar megszűntette a fájdalmat. Gyulladt állapotban nem is húzattam volna ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!