Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet kérni a fogorvostól,...

Lehet kérni a fogorvostól, hogy egyszerre több fogat kezeljen? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Tegnap voltam gyökérkezelésen (első alkalom), és mondta, hogy ezzel majd többször is kell mennem és két héttel későbbre adott időpontot. Időspórolási jelleggel lehet kérni, hogy addig, amíg a gyökérkezelés tart, másik fogakat is kezeljen (van mit csinálni, tömésekről lenne szó). Meg ugye a koronavírustól is félek egy kicsit, ezért is szeretném minél előbb letudni. Illetve nem a vírustól félek, hanem Viktortól, hogy megint betiltatja a fogászati kezeléseket... -.-"

2020. szept. 25. 06:10
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Kérheted, de nem feltétlenül vállalja.
2020. szept. 25. 06:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem javasolt, azért mert lehet hogy a másik fogadnak, amit kezelni kell szintén pl. Gyökérkezeles kellene. Begyulladhat. Es pl ketoldalon az eleg kellemetlen. Csak, ha akut panasz van akkor javasolt a 2-ba belekezdeni.

Ha pl. Vége a gyokerkezelesnek es nincs panasz akkor kerheted, hogy 2 tömés t csinaljon meg pl egymas melletiket, szuri miatt es a fent emlitettek miatt ket különböző oldalon nem javasolt. Ha tb-s lehet nem csinal meg 2t mert egyszerre csak 1et szabad elkomyvelni ugy fizeti ki őt a tb.

2020. szept. 25. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, de ennek vannak feltételei. Egyrészről előre kell szólni, tehát az időpontkérésnél már jelezni kell, mert akkor több időt hagy a következő betegig. Másrészről nem bemondásra történnek az ilyenek, az orvosnak előtte látnia kell, hogy kb mire számíthat, hiába hagy ki egy telefonos beszélgetés alapján 1 órát, ha a beteg rámutat egy fogára, ami önmagában 40-45 perc, aztán még egy ugyanolyanra. Harmadrészről kényelmi és különbözô szövődmények szemponjából a kezelendő fogaknak célszerű minimum egy oldalon lenniük, de az sem baj, ha egy állcsontot. Pl alul, ahol egy hátsó fog lezsibbasztásához adott szurinál az ajak és a nyelv is elzsibbad, teljes mértékben kontraindikált ugyanezt megtenni a másik oldalon, nyelvelharapás, nyelvlenyelés, fulladás veszélyes miatt.

Meg persze függ az orvostól is, valaki szeret haladni és egyszerre több dolgot csinálni, más meg azt mondja, hogy csak egyesével, ha a beteg vmiért nem jön el és nem szól (ami elég gyakori), nem mindegy, hogy fél óra üresjárata van az orvosnak, vagy másfél.

2020. szept. 25. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

Magánorvoshoz jársz? Én igen, és ő egy alkalommal megcsinál nekem több mindent is. Pl. volt hogy egymás mellett lévő fogakat egyszerre tömött be, aztán volt barázdazárás és fognyaktömés is egyszerre két különböző oldalon, fogtömés és fogfehérítés egyszerre.

De biztos vagyok benne, hogy államiban nem csinálják meg, mindenesetre, egy kérdést megér.

2020. szept. 25. 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

“De biztos vagyok benne, hogy államiban nem csinálják meg”

Annyira ne legyél biztos, körzetes fogorvos vagyok és de, megcsinálom, ha a korábban leírt feltételek teljesülnek. Nekem is fontos, hogy haladjunk és ne húzódjon el egyetlen egy embernek a teljes szájrehabilitációja évekre. Plusz alsó állcsonttál adott esetben egyetlen szurival be tudok tömni akár 3 fogat is, nem beszélve arról, hogy minden eszközt elég egyszer elővenni, gazdaságilag is jobban megéri. Férjem is körzetes orvos és ugyanígy dolgozik. Minden csak kommunikáció kérdése. Hármas válaszoló voltam.

2020. szept. 25. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet, mindent lehet. Kérni is lehet. De azt majd az orvos mondja meg neked, hogy meg is csinálja-e ? Az az ö dolga, hogy a kezeléseidet hogyan hangolja össze. Logikusan 2 egymás melletti fogat nem valószínü, hogy egyszerre fog kezelni, ha mindkét fogadnak más-más baja van. Ha meg egymástól távol esik az a két fog, akkor nem valószínü, hogy mindkettöt megcsinálja, mert akkor nem fogsz tudni enni, mert a gyógyulás az egész szádban jelen lesz.

Szóval nekem logikusan egyszerü a válasz: kérdezzed a fogorvost.

2020. szept. 26. 19:29
 7/7 anonim ***** válasza:
27%
5-ös, amíg államiba jártam, sosem csinálták meg nekem, pedig nem egy orvosnál fordultam meg és mindet megkértem. Az jó, hogy te megcsinálod. Mindegy is, államiba én biztosan soha többé nem teszem be a lábam, a magánorvosok pedig sokkal flexibilisebbek.
2020. szept. 26. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!