Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tegnap húzták ki a fogam, a...

Tegnap húzták ki a fogam, a sebet többször büdösnek érzem, ez még normális?

Figyelt kérdés

De van az ínyen egy pici fehér pötty, szerintem genny, és néha mintha érezném is, hogy jön belőle. A húzott fog alsó bölcsességfog volt, mellette levő két fogat tömték, inkább azokat érzem, hogy fáj, a sebhely, ha fáj is, kicsit fájhat. (Sajnos, így nem nagyon tudom megállapítani, hogy egymás mellett vannak a fogak.)

Szerintetek ez normális? Corsodylom nincs itthon, hétfőn fogok tudni venni.

Bár ezt sem értem, ne öblögessünk foghúzás után, a Corsodylt meg húzás után ajánlják.

2021. febr. 13. 19:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Mármint a genny nem abból a pöttyből jöhet, mert az nem ürül. Sajnos annyira hátul van a seb, hogy a nyelvemtöl alig látom.
2021. febr. 13. 19:52
 2/10 Angel3000 ***** válasza:
Kedves kérdezô! Nem szabad a bölcsessègfog helyét öblögetni, mert a vérnek bent kell maradnia a kihùzott fog helyén! Ha fàj egy kicsit nem baj, majd idôvel begyògyul. Most pròbàlj pépes ételeket enni pàr napig! Minden jòt!
2021. febr. 13. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Az a fehér burok teljesen normális jelenség és az is, hogy szinte rothadás szaga van. Így gyógyul a húzás helye, pár nap és elmúlik ez a szag és a fehéres burok is eltűnik, majd beforr szépen az egész.
2021. febr. 13. 20:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszi szépen nektek. Főleg neked, Hellmano, kicsit megnyugtattál.
2021. febr. 13. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Az a fehér burok iszonyat csúnya, de nem baj. Hagyd békén, pár nap alatt elkezd zsugorodni, ahogy gyógyul.

Nekem 4-5 napig szokott masszívan büdös lenni de, az normális. Egy sebnek, alvadó/alvadt/bomló vérnek szaga van.

Amíg nem kezd el extrém mód fájni a seb, addig nincs vele gáz. Óvatosan megmoshatod - főeg az ínyt - és "öblögesd fertőtlenítővel. Értsd: beveszel a szádba egy kupak pl Listerint és a fejedet! döntöd ide-oda, az arcizmaidat meg sem mozdítod közben.

2021. febr. 14. 11:28
 6/10 SMJ2021 válasza:

Az én szájsebészem egyáltalán nem ajánlott semmiféle öblögetőt! Pedig mindenhol azt írják, hogy három nap után ajánlott! Ő azt mondta, foghuzás után két hétig, amíg nincsen összehùzódva a seb, semmit se használjak, csak alaposan mossam a fogam!

A fehér cucc normális, hàmosodik a sebed, és ennek soha nincsen kellemes szaga! Alulról kezd a seb gyógyulni, és a vér kezd àtalakulni. Csak arra figyelj, hogy ne öblögesd ki a sebből erővel, mert akkor újra vérezhet! 6 fog húzásán vagyok túl 2 hónap alatt, én betartottam mindent, amit az orvos mondott, és szépen gyógyulnak a sebek.

2021. febr. 20. 08:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, hős vagy! Én ezzel az eggyel is alig bírok. Nem használtam még öblögetőt, és néha úgy tűnik, hogy szépen gyógyul, semmi vész, de pl. tegnap egész nap éreztem, ráadásul kisugárzott felső állkapocsba, fülbe. Ma semmi.

Tejeset még nem mertem enni, pedig ez a 8. nap. Ihatok kefírt, ehetek joghurtot akkor is, ha még nem gyógyult be az íny?

A szaga már nem annyira penetráns, mint korábban.

2021. febr. 20. 13:18
 8/10 SMJ2021 válasza:

Én sem voltam először hős, sajnos sokat vártam. Aztán rávettem magam, hogy az egész számat renovaltatom.

A tejtermékkel én még mindig várnék, amíg nyitott a seb. Én vettem növényi joghurtot, azokat ettem. Az Alpro nagyon finom, csak egy picit borsos az ára.

Az a lényeg, hogy minden evés után alaposan moss fogat, és vigyázz, hogy a sebből a fehér hamsejtek ne jöjjenek ki erőszakkal, mert még akár vérezhet is. Nekem most 10 napos, ami húzás után begyulladt és újra kellett kaparni. Még mindig nem húzódott össze, és picit érzékeny is az ínyem. Sajnos nekem lassan fog gyógyulni, de az orvosom szerint 3 héten belül össze kell záródnia a sebnek.

2021. febr. 21. 14:56
 9/10 SMJ2021 válasza:
Viszont ha erősebb fájdalmat érzel , mindenképp nézesd majd meg újra az orvossal! Ha esetleg valami van vele, ő tud rajta segíteni. Előfordul, hogy utána begyullad sajnos, és akkor muszáj kitisztitani. De ha egy picit érzékeny, az meg normális.
2021. febr. 21. 15:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, hidegre érzékeny. Most mostam fogat, odament a hideg víz, hát belesajdult. Langyos vízzel folytattam. Egyébként napközben ma sem fájt.
2021. febr. 21. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!