Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, hogy 36 évesen...

Normális, hogy 36 évesen naponta többször a halálra gondolok?

Figyelt kérdés
36 éves nő vagyok. Kb 12 évesen tudatosult bennem úgy komolyan, hogy meg fogok halni, mély depresszióba estem akkor. Aztán jött a kamaszkor, 18 tól 33 éves koromig voltak jó éveim. 34 től romlott a közérzetem és a teljesítményem, úgy erzem már leszállópályán vagyok, már nem nézek ki olyan jól, egyre rosszabb. Fáradékony vagyok, fáj a hátam. Naponta többször, ha pl. egy régebbi számot hallok, eszembe jut hogy már eljárt felettem a kor, már más ember vagyok. Pl. ha valakit nézek a neten egy régi énekest, rögtön ezen töprengek, az elmúláson, hogy milyen szánalmas, hogy az ember 30 éves kora után csak leépül mint egy rothadó gyümölcs. Meg ilyenek. Hogy nem is érdemes tovább élni, egyre lassúbb, haszontalanabb, tehetetlenebb az ember, és semmi értelme már semminek, mert az eredmény úgy is ugyan az. 30 évesen és 25 ébesen is TUDTAM hogy pár jó évem lesz még és annyi. 33 évesen szinte éreztem, hogy "vége". Vége a szép éveknek.Mért gondolom én igy, más meg nem?
2019. dec. 18. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert más 120 évben gondolkodik, nem 50-ben.
2019. dec. 18. 22:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg vannak gyermekeid?

Mert ha igen akkor gondolj arra, hogy őket neveled és ez egy nagyon fontos feladat, van még nagyon sok dolgod ezen a világon és számtalan jóban lehet még részed?

Van párod?

Csináljatok minél több programot együtt, mozduljatok ki.

Van valami hobbid?

Ha nincs akkor találj ki valamit. Sportolj, táncolj, rajzolj, fess, köss, kezdj el játszani egy hangszeren. A kreatív alkotó képesség hozzá vezet ahhoz, hogy mindig új és új ötleteid legyenek és ez nagyon motiváló, lelkesítő tud lenni szerintem.:)

Vagy ha ezek közül egyik se tetszik akkor olvass könyvet, kezdj el sorozatokat nézni, mindennap 1-2 részt. Én alig várom kivárni mindig, hogy majd a következő részt is láthassam. Vagy esetleg új receptek kipróbálása.

Munkahely is esetleg probléma lehet. Abba szoktak sokszor belefásulni, mert úgy érzik nincs értelme felkelni se. Ha így érzed te is, lehet érdemes lenne valami mást kitanulni, ami egy kihívás számodra, egy új küldetés és örömmel, boldogan csinálsz.

Szerintem nincs baj azzal ha néha gondolsz rá, de mindennap az nagyon sok. Probálj változtatni az életformádon.

2019. dec. 18. 23:15
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Még a házi állat is szerintem nagyon jó terápiás hatás lehet. Nekem van egy kutyám és nagyon szeretek vele időt tölteni és mindennap meg van hogy megyünk setálni, játszunk, etetem, vizet cserélek neki, törődök vele, simogatom stb....

Jaj és én az első hozzászóló véleményét támogatom!

120 életév a nagy-nagy célom:D de mára már a 100-at is elfogadom. Te is gondolkozz nagyba nyugodtan. :) Fogadd el magad úgy hogy öregszel, ráncosodsz.

Én a saját anyukámra nézek és habár már ő is ráncos... mindig azt mondom milyen gyönyörű! Mert nagyon szeretem.

Fogadd el magad, mert egy kedves, boldog, szeretetteljes ember, gyönyörű ráncokkal is más emner és saját maga számára is!:)

2019. dec. 18. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen nem sírtad vissza, hogy milyen volt a bőröd óvodásként? Hát pedig sokkal finomabb, selymesebb, rugalmasabb, stb., mint 20 éves korodban - akkor mégsem ezen bánkódtál. Akkor most miért aggódsz? Persze, hogy másmilyen vagy, mint régen: az a dolgod, hogy folyamatosan változz, ez így normális, egészséges vagy, ebből is látszik. :)

Próbálj meg rájönni, hogy mitől voltak jó éveid 18-tól 33 éves korodig. Mi történt, amikor 33 éves voltál? Szakítottál valakivel, aki azt hitted, hogy életed párja lesz? Az pl. sok mindent megmagyarázna... Ha akkoriban sokkal többet voltál emberek között, akkor tedd azt most is! Ha attól érezted jól magad, hogy csupa új dolgot tanultál, akkor tanulj most is! Nagyrészt rajtad múlik, hogy milyen a kedved, elhatározás kérdése. :)

2019. dec. 18. 23:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Mitől volt jó 33 éves koromig? Addig tudtam kihozni magamból amit akartam. Mostmár a negyedét se bírom. Szellemileg se. Nincs barátom, pont ezért szakitottam vele, mert lassú vagyok és ilyen a gondolkodásom. Ilyen idős korban már szerintem gyereket se érdemes vállalni. Amúgy is egy nő ilyenkor már hormonálisan is leszállópályan van, ilyenkor kezdődnek a "missed ab"-ok. ( egy volt)
2019. dec. 19. 07:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Teljesen felesleges erőlködnöm, biológiailag már kuka az ember 30 év felett..
2019. dec. 19. 07:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nem normális.

tanulj valamit.

meg menj be a szex kategóriába és feküdj le pár húsz évessel, akinek folyton áll, amíg lehet :Dd

2019. dec. 19. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Még bőven teherbe lehet esni, 40 évesen ismerősnőmnek született gyermeke, 2, egészségesek és gyönyörűek.

Tudom nagyobb már a kockázat, de ezeket vizsgálattal lehet szűrni.

2019. dec. 19. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos

igen 30 felett már sajnos más az ember,de 40 év felett is,sőt 50 évesen is más

Alkatunk,korunk bőrünk sőt mindenünk megváltozik,de egy jó ember mindig JÓ ember marad,és ez jó!

Jó embernek lenni jó dolog,nem számíthat itt a kor

Mindenki öregszik,csak óvodásként nem ezzel foglalkozunk hanem játszunk :)

Más szerintem pozitivabb,azért gondolod ezt.

Sajnos mindenki megöregszik,ha nem hal meg fiatalon :(

Öreg,idős ember kevés lesz,de örül annak aki megéli ezt,mert nem mindenki lehet öreg,idős sem

Elfoglalják magukat az emberek

ki mit szeret szerintem te is ezt tedd :)

zene hallgatás,zene az nyugtat

kisállatka,kutya macska szintén nagyon sok boldogságot ad (sőt akinek nincsen gyermeke annak kifejezetten hasznos :) Sajnos nekem nem lehetet,nem lehet gyermekem :( nagyon örülök hogy van mindig kisállatkám :) boldoggá tesz,gondoskodok róla,szeretetet ad nagyon sokat :)

2019. dec. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!