Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pánikolt már valaki bent...

Pánikolt már valaki bent maradt fog darab miatt?

Figyelt kérdés
Az én esetemet azért írom le hátha segít valakinek. Pár éve kihuzattam a bölcsesség fogam. Nagy nehezen kiszedte a fogdoki. Azt észre vettem, hogy valami mintha még lenne ott. Másnap vissza mentem, megnézte. Azt mondta nincs ott semmi. De ilyen flegman, mintha én kérdőre vonnám az ő tudását. Jó mondom ha ő mondja akkor biztos én láttam rosszul. Hát nem volt igaza. Sajnos. Mert bizony bent maradt egy darab a fogambol. Ez évek alatt szépen bujt elő fokozatosan. Nem foglalkoztam vele, mert nem volt vele gond. Egészen mostanáig. Decemberben begyúlladt és mellette folyt a genny idő közönként vagy ha megnyomtam. Lett mellette egy pukli ami mindig fel telt gennyel.Aztán január végén ismét ugyan ez lett vele. Gyulladas genny. Na rá szántam magam, hogy elmegyek én szedjék ki onnan mert már elegem van belőle. Dokit hivtam 10 nap múlva adott időpontot de megnyugtatott, hogy ez már rosszabb nem lesz. Nem is lett😊Ma elmentem de mondanom sem kell mint akit kivégezni visznek😁Sírtam, pánikoltam, ideg jött rám, de persze feleslegesen. Még a telefonba azt mondta hogy csinál röntgent is, de mikor meglátta nem is kellett. Rá nézett azt mondta az egy fog darab ez húzás lesz. Be adta az injekciót várt ugye hogy hasson azt utána fogoval megmozdította, alá nyúlt egy kampós valamivel meg feszítette felfelé azt már kint is volt. Az egész nem volt több egy perc. Mutatta vagy egy centis darab volt bent a fogambol. De hál isten kint van. Remélem a seb szépen begyógyul majd és többet nem lesz vele gond. Hát szerintem ez a legrosszabb mikor valaki 2x is szenved egy fog miatt. De hál isten túl vagyok rajta. Úgy hogy akinek van ilyen az menjen és szedesse ki ne féljen semmi az egész. Inkább most mint később, nehogy nagyobb baj legyen belőle 😊
2021. febr. 10. 14:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Annyira nem pánikoltam, de azért megijedtem amikor nekem is bent maradt egy darab az egyik alsó nagyőrlő sebészeti eltávolítása után. Hiába vágta ugyanis a doki kisebb darabokra a már üregesre fúrt, agyon gyökérkezelt fogam, sajnos ripityára tört húzás közben az egyik darab. Ebből maradhatott az inyemben egy szilánk.

Amikor észleltem a problémát, telefonon hívtam a rendelőt, de megnyugtattak hogy elég lesz az implantátum beültetéssel egy időben kivenni azt a kis szilánkot, de ha nagyon zavar mehetek hamarabb is, csak nem akar a szükségesnél többször megvágni, ha nem muszáj.

Így kivártam még azt a pár hetet és most már nyoma sincs az incidensnek.

2021. febr. 10. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyszer nekem is bent maradt az egyik gyökér, ahogy megmozgattam, éreztem, hogy nem egy egyszerű szilánk, visszamentem az orvoshoz és mondtam, hogy benne maradt egy gyökér, azt mondta, hogy ez nem gyökér, azután kért egy gyökérfogót és kiszedte. :-)))
2021. febr. 11. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!