Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kínos fogászati kérdés, mire...

Kínos fogászati kérdés, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Hosszú évekig nem voltam fogorvosnál. Hosszú történet és szerintem elég tipikus. ha érdekel bárkit, leírom, de a végeredményt tekintve mindegy. Egy felső őrlőmet kihúzták, három "kirohadt", letört, csak fekete kráterek emlékeztetnek arra, hogy itt egyszer fog volt. Bejelentkeztem magán fogorvoshoz, de már most szégyellem magam. Mit fog szólni az orvos, mire számítsak? Nagyon rettegek, de tudom, hogy ezzel szembe kell nézni.

(Szoktam fogat mosni, használok szájvizet, ezek évtizedes problémák eredményei.)

2021. febr. 5. 21:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Szinte 100%, hogy látott már ennél sokkal rosszabbat. Sőt, ha évtizedek óta nem voltál fogorvosnál, én még meg is dicsérnélek, hogy végül eljöttél.
2021. febr. 5. 21:45
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
22 éves vagyok és elég sokat voltam már fogorvosnál. Énis szégyelltem de nem kell. Szerintem látott már rosszabbat is
2021. febr. 5. 22:17
 3/17 A kérdező kommentje:
Én 36 éves vagyok. Életemben 2x voltam fogorvosnál. A szüleim nem vittek, hiába küldött beutalót (vagy valamilyen papírt) az orvos iskolai vizsgálatnál. Felnőttként már nem tudtam szembenézni a következményekkel.
2021. febr. 5. 22:27
 4/17 A kérdező kommentje:
Ezért is kérdeztem meg, hogy mire számíthatok.
2021. febr. 5. 22:28
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Látott már rosszabbat. Kitartást!
2021. febr. 5. 22:37
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Semmit, el fogja mondani, hogy mi a teendő, hány fogadat kell húzni/tömni/gyökérkezelni, hogyan lehet majd a hiányokat pótolni és ez kb mennyi idő. Egy dolgot ne csinálj, ne kezdj el magyarázkodni, hogy szerinted mi miatt lett ez az állapot a szádban, légy őszinte, ha kérdeznek valamiről, akkor az igazat mondd, de csak a kérdésre válaszolj. Nem fog leteremteni, mert semmi értelme nincs, a problémát nem fogja megváltoztatni, azt viszont nem szeretik, ha például jól láthatóan több éves problémára valaki azt füllenti, hogy 1 éve még azt mondták neki a fogorvosnál, hogy minden ok. Azonnal tudják, mikor hazudik az ember.
2021. febr. 5. 23:01
 7/17 A kérdező kommentje:

Én nem akarok hazudni és magyarázkodni sem. Magam előtt is nehéz ez az egész, nem is pontosan tudom mi az én saram és mi a családomé. Csak szeretnék már nekifogni a megoldásnak, de közben rettegek is a megszégyenüléstől. A fájdalomtól nem.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 5. 23:06
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Meglepődni nem fog. Viszont az ár borsos lesz.
2021. febr. 5. 23:45
 9/17 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is sok rossza fogam van és 5 már hiányzik is. Gyanútlanul elmentem magán fogászatra, mert az sztk-s az egyik felső metszőfogamra azt mondta, nem mer hozzányúlni, mert félő, hogy darabokra esik..

Nos, a magántól az első állapotfelmérésről több oldalas papírral távoztam. Nagyon kedvesek voltak, a koronázások lettek volna 6-700 ezer, de hozzátették mosolyogva, hogy igazán szépek lesznek. A többi javítandó több, mint 1 millió forint...Fel sem fogtam akkor hirtelen. Úgyhogy most visszamegyek az sztk-ba.

2021. febr. 6. 00:39
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
#9. Csak, egy dolgot nem értek. Miért nem mentek időben fogorvoshoz? Akkor, nem lenne ilyen irdatlan összeg.
2021. febr. 6. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!