Fognyaki szuvasodásnál mi lehet a legjobb megoldás, ha már háromszor is kiesett onnan a tömés?
Sima "beteg vagyok", nem fogdoki.
A halott fog nem érez. A fogelhalást spray-vel fagyasztott vattadarabbal vizsgálják: odanyomják.
Van egy speciális fogkefe,a Solo Profilaxis családból. Egy ehhez hasonlót beszerezhetnél, és napi legalább 2x dörzsikézd vele.Ínyre is tedd rá 45°-ban. A fog körül fogselyem szintén napi 2x. (Esetleg még interdentális kefe, de ez betanítást igényel, és ebből azt a legnagyobb méretet kell választani, ami még épp átvezethető. Akár fogközönként külön méret is kellhet!! Viszont beér a konkáv felületekre is, ahova a fogselyem nem.)
És ráállhatsz a cetilpiridynium-klorid (CDC) tartalmú szájvízre. (De ha plakkos fogfelszínt ér, azt besárgíthatja.)
És ha vki rövid időn belül már 3x tömte, akkor fontold meg a váltást. (Persze lehet, h jó az orvos, csak a szuvasodás szerencsétlen.)
Rájöttem, hülyeséget kérdeztem. Gyökérkezelt fog nem lehet érzékeny, ahogy írtátok is :)
De emiatt (az érzékenység elkerülése miatt) gondolom nem lenne érdemes gyökérkezelni a problémás fogamat... inkább más megoldás kéne.
Igen, ha csak érzékenység áll fenn, de önmagában a fogbél teljesen ép, nem kell gyokerkezelni.
Ilyenkor jönnek szóba a sensodyne fogkremek illetve még egy tipp a tooth mousse. Ez utóbbi kicsit nehezebben beszerezhető (általában rendelni lehet, vagy gyógyszertárat megkerdezni, ők tudnak-e berendelni) és jóval drágább is, de ilyen érzékenység kezelesere szintén alkalmas.
Mindenekelőtt a legjobban, ha a kiesett tömés is vissza van helyezve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!