Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi történik a szájban bölcsess...

Mi történik a szájban bölcsességfog húzás után?

Figyelt kérdés

Múlt héten szerdán húzták ki az enyémet, azóta egy fekete lyukat látok a helyén a számban, és abban alul valami kis csontot. Jelenleg még mindig fájdalomcsillapítót kell szednem, mert még mindig fáj, bár napközben már elviselhető.

Akkor lesz "kész" a gyógyulás, ha a fekete lyuk összeforr, tehát az íny ráhúzódik a csontra? Vagy mire kell számítanom? Meddig normális még a fájdalom?

2021. jan. 14. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia. Ha látod gondolom az alsó fogrol van szó. Nekem felsőt műtöttek ki 2-t. Az alsoval sajnos nincs tapasztalatom. De úgy hallottam az alsó nehezebb eset mint a felső bölcsesség fogak.

Akkor lesz gyógyult ha osszehuzodik az inyed, de bölcsesség fog esetében ez lehet fel év is. Nekem a felsőt múlt nyáron szedtek ki és mai napig picike lyukat érzek meg az egyiknél a másik fog tövében. Egy felső 4es fogam húzták december elején. Meg az se forrt be teljesen. Türelem. Fájdalom is normális, persze attól függ milyen mértékű. Ha fájdalom csillapító használ rá akkor rendben van még. Ha kegyetlen fájdalom jelentkezne akkor vissza kell menni mert begyulladhatott.

Nekem egy jó darabig sajgott luktetett és a mellette lévő fogam is fajdogalt de idővel elmulik.

2021. jan. 14. 13:38
 2/7 A kérdező kommentje:

És mikortól rághatok az érintett oldalon?

Amíg fájdalom van, nem nagyon merek, de lehet, hogy feleslegesen terhelem a számat, ha hetekig féloldalasan rágok.

Kell tartanom attól, hogy esetleg valami étel "beleesik" a fog helyére?

2021. jan. 14. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem varrtak is és egy hét múlva volt varrat szedés. Onnantól a doki azt mondta semmi nem tilos. Igaz nem volt egy kellemes érzés rágni ott de megszoktam, azóta észre se veszem. Nem marad bent semmi mert obliteni is szabad már illetve mosni a lyukat. Na meg ha húzódik össze az inyed nem marad benne semmi mert kilokodik a sebből ha esetleg van benne valami.
2021. jan. 14. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem aggódj, innentől már csak jobb lesz 😊
2021. jan. 14. 14:45
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem nem varrták, és sok infót nem is mondtak, ezért aggódok mindenen.

De köszönöm a segítséget, megnyugtattál! :)

2021. jan. 14. 14:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első pár nap a félő hogy bele ne nagyon menjen semmi és a tejet kell kerülni, megeroltetest. De egy hét után már minden mehet ugyanúgy.

Fájdalomcsillapító amíg úgy érzed hogy szükséges. De egyre jobbnak kell lennie.

Amúgy neked kint volt a fog? Esetleg rossz volt? Sajnos rám is vár még egy alsó bölcs fog műtét 😔

2021. jan. 14. 14:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Valamennyire kint volt a fog, de nem fért ki teljesen, az íny rá volt nőve, ezért kicsit meg kellett metszeni. A doktornő nagyon ügyes volt amúgy, 1-2 perc alatt készen is volt. Érezni nem éreztem semmit, csak a reccsenését hallottam a fognak, amikor húzta.

Az elmúlt egy hét nagyon nem volt kellemes, sokáig vérezgetett, éjszaka is éreztem, hogy folydogál a seb, aludni nem tudtam azon az oldalamon. Muszáj fájdalomcsillapítót szednem alvás előtt, és így is felébredek 4 óra fele a fájdalomra. Úgyhogy nekem nem túl kellemes ez az egész, de ma már érezhetően gyengébb a fájdalom, és pár napja a vérzés is megszűnt, talán tényleg jobbra fordulnak lassan a dolgok.

Remélem neked szerencséd lesz, úgy hallottam, sok minden befolyásolja, hogy ki meddig "szenved"...

Nekem márciusban húzzák a másik alsót, úgyhogy még én sem dőlhetek hátra. :/

2021. jan. 14. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!