Hogyan történik bölcsességfog eltávolítása szájsebészeten?
Persze leírom, nekem 5-t műtöttek altatásban, egy sem volt kint, altattak, 1,5 óra volt maga a műtét.
Az egész ugye egy röntgennel kezdődik ami alapján műteni fognak. Ha altatnak a műtét előtt 8 órával nem lehet se inni, se enni. Még vizet sem, és nem is rágózhatsz, se cukor semmi.:) Egy aneszteziológus kérdezi ki a kortörténetet, majd szépen elterelik a figyelmet, amíg bevezetik a csövet amivel elaltatnak,( de ez volt a legkellemetlenebb az egészben, egy pici tűszúrás csak. Befújtak még valami spray-vel (amitől a dokit idézvekitágulnak az orrlyukai, mintha ló lenne:D), ez azért kell mert ott vezetik le azt a csövet, amivel altatás közben lélegeztetnek és elzárják a légcsövet, nehogy bármilyen szilánk, vagy vér a tüdőbe jusson. Ezt persze már azután, hogy elaludtál. Ha kész az egész műtét, úgy ébred az ember, mintha egy nagyon jót aludt volna(Nekem a fejem fájt egy kicsit, a hirtelen ébresztéstől, de hamar el is múlt), emellett érzéstelenítőt is kapsz altatás közben, hogy nehogy úgy ébredj hogy fájdalmaid vannak.
Engem ezután kiültettek még 3 órára a váróba, jegeltek, és ahogy már lábra tudtam állni elengedtek, kaptam utmutatót, és 2x voltam varratszedésen. Elősször 1 hét után, aztán a 2. héten. Ez 6 hete volt, azóta 2x rendeltek vissza, hogy ellenőrizzék hogy gyógyul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!