Qwehu kérdése:
Csütörtök-ön megyek gyökérkezelésre és utána léphetnek fel fájdalmak?Attól félek hogy pénteken is fog fájni ezért inkább szeretnék igazolást kérni ez lehetséges?
Figyelt kérdés
2021. jan. 10. 21:46
1/8 anonim válasza:
Ha gyökér kezelik a fogad, az azt jelenti, hogy a kezelés után teljesen érzéketlen lesz, mert kiszedik belőle az idegeket, ezt takarja a gyökérkezelés. Tehát lehetetlen, hogy másnap fájjon, esetleg ha elcseszi a doki vagy a szúrás helye fáj ahol az érzéstelenítőt kaptad. De arra jó egy fájdalomcsillapító is bőven. Annyira nem fájhat, hogy ne tudj tőle dolgozni.
2/8 anonim válasza:
Nekem volt gyökérkezelve fogam. Többször kell menni. Első kezelés után 2-3 nappal kezdett el fájni, enni, inni nem tudtam, sírtam mert annyira fájt, mikor visszamentem a fogorvoshoz mondtam neki hogy 2 napig úgy fájt hogy még fájdalomcsillapító sem hatott. Azt mondta hogy ez ilyen, fájhat.
3/8 anonim válasza:
Én is pontosan ezt tudom leírni mint az előttem szóló. Nekem pénteken gyökérkezelték a szórás helye még fáj, ha megnyomom vagy úgy mosolygok (4x szúrtak meg), de egyáltalán nem vészes! Fájni tényleg csak akkor fáj, ha elrontják (pl. nem szedik ki belőle a gyulladást)
4/8 anonim válasza:
#3as vagyok az első hozzászóláshoz kapcsolódott a válaszom 😇
5/8 anonim válasza:
#1 ez azért nem azonnal működik. Nekem 2020 márciusa óta folyik a gyökérkezelésem és hiába lett 3x is kitisztítva újra begyulladt kB 2 havonta.
6/8 anonim válasza:
Közvetlenül a fúrás után lesznek fájdalmaid. Erre érdemes miután haza értél bevenni egy ibuprofent, vagy amit szedsz a fájdalom csillapítására. A lényeg az előtt szedem be, mielőtt az érzéstelenítő elmulna. Ez legfeljebb 2 napig normális fájdalom, de akár pár óra alatt is kezajlik.
A gyökér kezelés legalább 2-3 lépésben halad: feltárás és fertőtlenítés, ideg maradékának sorvasztása. ideiglenes tömés. Utó kezelés estén újabb alkalom. De ha elsőre elhalt, első fedő tőmés. Majd második fedő tőmés.
Na ez után már nem fog fájni, ha jól sikerül és ninca valami komplikáció.
7/8 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki hogy 3 napig fájdogálhat gyökérkezelés után, de semmi komoly fájdalmam nem volt. Fájdalomcsillapítót szerezz be, pl. Flector dolo rapid nekem jó szokott lenni rá és vény nélkül kapható. De kibírhatatlan fájdalomra nem kell számíts, maximum érzékeny lesz a fog környéke.
8/8 anonim válasza:
5 nekem így működött, egyik nap gyökérkezelte, tett bele ideiglenes tömést, utánna már csak a végleges tömést tette bele egy másik alkalommal. Egyáltalán nem fajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!