Gyökérkezelt fog sok év utána újra fáj, el fog múlni?
Figyelt kérdés
Körülbelül 6-7 éve lett gyökérkezelve egy fogam, felül, a szemfog mellett. Nem is volt semmi probléma vele egészen pár nappal ezelőttig. Kicsit hülyén fog hangzani, de tüsszentettem egyet, és összekoccantak a fogaim. Pont a gyökérkezelt. Azóta fáj, nem is tudok azon az oldalon rendesen rágni. De nem csak akkor fáj, hanem ha nem csinálok semmit, hullámokban jön a lüktető fájdalom. Talán meg is van dagadva kicsit az arcom, de jegeltem. Van esély rá, hogy ez szép lassan elmúlik (ma már mintha jobb lett volna, tegnap nagyon fájt), vagy mehetek dokihoz? Ez utóbbit szívesen elkerülném, mert nem szeretném, ha kihúzás lenne a vége, felülről vesztettem már elég fogat kisebb koromban fogszabályzó miatt.2015. júl. 11. 21:34
1/1 anonim válasza:
A gyökérkezelt fog nem fájhat, mert nincs benne ideg. Lehet azonban a környező csontos fogmederben csonthártya gyulladás. Na, az nem múlik el "magától". Persze a fogfájásnál nehéz időnként azonosítani, hogy mi fáj, lehet, hogy valamelyik mellette levő fogban hal el az ideg (az szokott ilyen hullámokban jövő fájdalmat okozni, arra meg jó a jégkocka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!