Fogorvos? Tömés? Gyökérkezelés? Mit fognak csinálni a fogaimmal? (Többi lent)
16 éves vagyok és eddig nem foglalkoztam a fogaimmal ezért mostanra igencsak elromlottak.
Az első 2 fogam között van egy lyuk, picit már fekete is.
A felét megcsináltattam még 2 éve, így már pontosan nem emlékszem mit csináltak, csak arra hogy ordítottam a fájdalomtól.
Ha elmegyek fogorvoshoz, mit fognak vele csinálni? Mennyire fog fájni? Lehet érzéstelenítőt kérni?
A 4 hátsó fogam (nem a bölcsesség), már teljesen leamortizálódtak.
Nagyon nagy lyuk van bennük, barnák is.
És már nincs meg az a "fog alakja", teljesen az ínybe van ékelődve.
Ezt próbálták már betömni, de 2 hét alatt kiesett belőle a tömés.
Ezeket a fogaimat kihuzzák?
Úgy is kitudják húzni hogy már szinte az ínyemben van a fogam?
Ha nem húzzák akkor mit fognak vele csinálni?
Nagyon nagyon félek!!!
A fogorvosod el fog küldeni egy panoráma röntgenre, ami megmutatja,
hogy melyik fogad milyen állapotban van kívül-belül, meg a gyökerek.
Aztán eldönti, hogy milyen sorrendben és milyen kezeléseket alkalmaz.
Egy pici szuri a fájdalomcsillapító, elzsibbad a műveleti terület,
nem érzel semmit.
Ügyes fogorvos képes kiépíteni a fogadat a gyökértömött, de még meglévő csonkra is. Az én orvosom úgy megcsinálta, hogy még 10 évig
nem megállta a helyét.
Ne szorongj!
Most kezdd el, mert 40 éves korodra egy fogad sem lesz.
A panoráma röntgen hogyan zajlik?
Illetve ez a gyökértömött fogépítés micsoda?
Ja igen és belehet dugni a füled fülhallgatóval amiközben csinálja a fogad? Vagy nem?
Lehet lenyugtatna hogy nem hallom a sok "kütyü" hangját.
Nyugi, én is ilyen voltam. Azt tanácsolom, hogy minél hamarabb kezdd el rendbe rakatni a fogaidat, amíg nem késő. Én is nagyon féltem a fogorvostól, aztán egy nagyon tündér doktornőhöz kerültem. Azóta nem félek :) Nem fog fájni, kapsz szurit, azt kb. meg sem érzed.. semmiség az egész, aztán szépen rendbe rakja ott a dolgokat! :)
26N
Suli fogorvoshoz fogok menni, nagymamám azt mondta borzasztó rosszul csinálja, de anya és unokatestvéreim pedig dicsérek.
Elég vegyes érzéseim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!