Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 3 gyökerü fogat húztak ki már...

3 gyökerü fogat húztak ki már valakinek?

Figyelt kérdés
Ez vár rám ,és érdekelne, ki hogy élte meg.A doki ma nem merte kihúzni,azt mondta,nagy az esely a szövödményre,mivel gyökérkezelt es háromgyökerü.Januar elejen fogja kihuzni.
2020. dec. 18. 18:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Igen. Nekem is gyökérkezelt volt, ezért a fogdoki nem húzta ki, hanem szájsebészhez küldött. Magán orvoshoz mentem.

A szájsebész a fogam több részre vágta (olyan volt mintha fúrt volna), és valami emelővel kiszedte.

Alaposan érzéstelenített. Nem fájt semmi. Erős nyomást éreztem csak amikor kifeszegette a fogam darabjait.

Utána össze varrta a sebet. Egy hét múlva volt varratszedés.

A seb szépen gyógyult. Három napig volt erősebb fájdalom, két hét után pedig már még csak érzékeny sem volt a helye.

Én erre a műveletetre szájsebészt javaslok. Abszolút pozitív tapasztalatom van.

2020. dec. 18. 19:04
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszodat.Nekem a fogdokim szajsebesz.Ma lett volna a húzás.Elküldött azzal az indokkal,hogy mi lesz,ha szövödmény lesz, karacsony es szilveszter miatt nem

Tudok visszamenni,ezert varjunk januarig.Neked fajt elötte ez a fogad?

2020. dec. 18. 19:13
 3/17 anonim ***** válasza:

Akkor jó ha szájsebész is. Minden rendben lesz.

Es végülis igaza van, ha a seb begyulladt akkor kezelni kell egyből. Nem lenne jó a két ünnep között.

Nekem gyulladás volt a gyökércsúcsnál mert bele tört a gyökérkezelő tű a fogamba. Ezért kellett húzni.

2020. dec. 18. 19:28
 4/17 A kérdező kommentje:
Ő most szabadsagra megy 2hetre.Ezert nem huzta ki.De mérges vagyok,hogy nem huzta ki,mert nem gondolom, hogy barmi gond lett volna.Viszont feszit fàj, szerettem volna tullenni rajta.Te mennyi ideig ereztel tenyleges fajdalmat a huzás után?
2020. dec. 18. 19:48
 5/17 anonim ***** válasza:

Nos, három napig fájt úgy hogy vennem kellett be napközben gyógyszert. Utána a varratszedésig (a húzástól egy hétre) csak gyengén fájdogált. Varratszedés után még egy hétig érzékeny volt az inyem.

Két hét elteltével már kellemetlenségek nélkül tudtam enni az érintett oldalon.

Két hónap után pedig már rakattam is be az implantátumot. :)

Egyébként ez a fájdalom egyéni dolog. Van olyan ismerősöm akinek meg se kottyant, gyógyszer se kellett. Engem picit jobban megviselt. De akinek komplikációk is fellépnek (pl. kiesik a vér dugó és begyulladt a seb) azok tovább szenvednek.

2020. dec. 18. 21:02
 6/17 A kérdező kommentje:
Szerinted rosszul tettem, hogy a két hetes szabija miatt ma nem húzattam ki?Azzal indokolta,hogy nem tanácsolja ma a húzást, hogy 3 gyökerü és gyökérkezelt és ha begyullad a helye, nem fogok tudni visszamenni,mert ő szabin lesz január 4- ig.
2020. dec. 18. 21:05
 7/17 A kérdező kommentje:
Igy viszont most 2 hétig szenvedhetek, merr feszit bàr nem fáj.
2020. dec. 18. 21:06
 8/17 anonim ***** válasza:

Tudom hogy rossz, de hidd el, ha a húzott fog helye begyullad az még rosszabb. Nekem még nem volt ilyen, de páromnak igen és a kínok kinját szenvedte. Az olyan sebet nem lehet ellátatlanul hagyni hiszen a csontra terjed a gyulladás.

Egyél a másik oldalon, ne terheld a problémás fogat, és ki fogod bírni ezt a két hetet. Gyorsan elmegy.

De én nem kockáztatnék a helyedben egy karácsony előtti húzással így hogy nincs komoly fájdalmad.

2020. dec. 18. 21:13
 9/17 A kérdező kommentje:
Igen a doki is ezt mondta.és mivel még sosem volt 3 gyökerü fogam húzva,nem tudom,hogyan reagál a szervezetem.Nyilván ha begyullad, jövö hét szerdatol januar 4- ig semmit nem tudok csinalni,max ügyeletre menni.Igen talán igazad van,inkabb ezzel a feszitő érzéssel kibirom új évig,minthogy ne tudjak visszamenni 2 ünnep közt.Köszönöm hogy válaszoltàl.
2020. dec. 18. 21:17
 10/17 anonim ***** válasza:
Szivesen. Jobbulást!
2020. dec. 18. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!