Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Engednétek a fogorvosnak,...

Engednétek a fogorvosnak, hogy 8 db fogat húzzon ki 23-an 11 eves gyereknek?

Figyelt kérdés
Fogszabályozást kezdtük el vele, szerencsére nincs sok hiba. De minden tejfogat kikellene húzni. De így esélytelen, hogy normálisan tudjon enni pl a családi ebéden.
2020. dec. 12. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem. Ráér az ünnep után.
2020. dec. 12. 13:17
 2/9 anonim válasza:
100%
Masodvelemeny? Eleg durvan hangzik.
2020. dec. 12. 13:17
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Kizárt dolog, és nem a 23-ával van gond, hanem a dokival. Sztem menjetek el máshoz, eleve egyszerre 8 fogat kihúzni, még ha tejfog is nettó szadizmus, karácsony előtt meg még gonosz is. Hacsak nem üvölt a gyerek a fájdalomtól, nem tudom milyen egyéb indok lehet erre...
2020. dec. 12. 13:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egyébként is minden le van állva, de az ünnepek előtt méginkább le lesz. 8 fog kihúzása, akkor is, ha tej, azért elég kellemetlen a gyereknek, ha véletlen fájdalma lesz, fáj, ne adj isten nem gyógyul rendesen, akkor jól meg lesztek szivatva az ünnepek miatt. Tuti a fogorvos is kikapcsolt telefonnal mereszti majd a valagát, mert "elnézést, de nekem is ünnep van".
2020. dec. 12. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném és szerintem keress egy más fogorvost. Ha Budapesti vagy akkor tudom ajánlani a SOTE gyermekfogászatot.
2020. dec. 12. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
És hogyan fogja szabályozni azt a 8 kihúzott fogat??? Annak a helyére nőnek majd a maradandó csontfogak, semmi értelme nincsen kihúzni. 1-1 fogat még megértek, ha nincs hely a fogsoron, de 8-at kizártnak tartok, hogy emiatt húzna ki.
2020. dec. 12. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os anno nekem volt osztálytársam, akinek egy rakás tejfoga nem esett ki magától időben és emiatt iszonyat eltolódva nőttek ki a fogai. Nem tudom a szakkifejezéseket, de pl. ahol nekünk a középvonal van, az neki vagy két fognyival el volt tolódva oldalra, meg volt olyan foga, amelyik a többi fölé nőtt ki meg ilyenek. Lehet őt is meg kellett volna szabadítani többtől még időben. Ettől függetlenül a kérdező gyerekénél nem azon a másfél-két héten fog múlni, hogy szerencsétlen gyerek ne az ünnepekre maradjon már úgy, hogy ha kell, akkor vagy tudnak hova fordulni vagy sem.
2020. dec. 12. 19:17
 8/9 A kérdező kommentje:

Nehezen esnek ki a fogai, de már a második fogat is fogorvos húzta ki neki.

Magán úton járunk vele fogászati centrumba budapesten. Jó ajánlásokat olvastam, nem is olcsó ezért ezt választottuk.

Van éjszakai fogszabályzója már. Nagyon aggódunk a 8 fog miatt mert esélytelen, hogy akkor normálisan tudjon enni, inni. Az orvos szerint ez normális, ennyi fogat kihúzni, de fél év mire a fogak megindulhatnak kinőni. Addig szerencsétlen fog nélkül lenne.

Vegül nem engedjük, majd ünnepel után

2020. dec. 12. 22:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kéne mindet kihúzni egyszerre, hanem folyamatosan járni, és figyelni, hátha lesz olyan ami magától kiesik, ami meg nem akar azt kéne csak kihúzni. Abban igaza van a dokinak, hogy ez nagyon komoly problémákat tud előidézni, nálam is ez volt. 22 évesen is voltak még tejfogaim, akkor kellett kihúzni, utána fogszabályzó kellett évekig, szájsebészeten vágták fel a szájpadlásomat, mert oda volt nőve a csontfog ami nem tudott a ki nem esett tejfogtól kinőni. Szóval jobb ezt megelőzni.
2020. dec. 13. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!