Fogíny érzékenység elmúlhat magától?
Figyelt kérdés
Felső 6-os és 7-es fogak pár hónapja voltak tömve. A két fog között kicsit sebes az íny, szerintem az elektromos fogkefe kikezdte. Nyomásra néha érzékeny, illetve rágásra. Ez elmúlik magától? Vagy komolyan is lehet a probléma, pl. elromlott a fog?2020. nov. 8. 19:27
1/4 anonim válasza:
Szerintem hagyd az elektromos fogkefét, és várj vele valameddig, hátha elmúlik. Ha nem menj orvoshoz.
2/4 anonim válasza:
Hát ha tovább ingerled, akkor nehezen fog elmúlni. Használj extra soft fogkefét az elektromos helyett, amúgy is alapból ezt kéne használnia mindenkinek. Mellé meg lehet még próbálkozni fogínyvérzésre való fogkrémmel is (Sensodyne), az segít begyógyítani a sebes fogínyt, de előre mondom, hogy fura íze és állaga van.
3/4 anonim válasza:
Mellékelek egy képet is, hogy milyenre gondoltam, mielőtt sz.rt veszel:
Nem muszáj Paradontax, de ilyen, hagyományos kialakítású legyen, ezek a jó fogkefék. Az ilyen gumis sörte, 3D fejkialakítás meg tökömtudja miket kerüld, az csak reklám meg marketing, hogy 10-szeres áron tudják eladni a semmire való terméküket.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Esti fogmosás után kenek rá egy kis fogkrémet, kicsit jobb lett. Azonban ha kaja kerül napközben a két fog közé és rágok, még mindig érzékeny kicsit. Ilyenkor fogselyemmel kitisztítom, és érzem, hogy a két fog közötti ínyrész "fájdalmas". Szájvizet minden este használok.
Szerintetek a foggal lehet probléma? Most nem tudok fogorvoshoz menni (távolság miatt).
2020. nov. 10. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!