Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Használtok fogselymet?

Használtok fogselymet?

Figyelt kérdés

Megvallom őszintén, én 20 évesen kezdtem el és nagyon hasznos. Csak időigényes, este szoktam. Rengeteg lepedék kijön, ez akkor észrevehető, ha pár napig nem használtad. Mindenképp megéri.

Anno a fogszabályzós orvosom ajánlotta, de én hülyeségnek, macerásnak gondoltam, illetve valami olyat vettem, ami nagyon vágta az ínyt. Így szerintem ki is dobtam.

Hülye voltam, hogy eddig nem használtam, nagyon jó, csak kicsit időigényes, de abszolút megéri.

2020. okt. 15. 22:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én használok. Logikusan gondolj bele: A két fog közé nyilvánvalóan nem fér be a fogkefe, így csak fogmosással ott egyáltalán nem tisztítod.

Akinek macerás a fogselyem használata (Youtube-on van egy csomó oktatóvideó amúgy) az próbálja meg fogköztisztító kefét! (Az egy kis kefécske, aminek annyi a lényegébe, hogy be kell dugni a fogközbe, majd kihúzni.)

2020. okt. 17. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:
11-es, én vagyok az a válaszoló aki annyit kínlódik a fogselyemmel. Néztem már a fogköztisztító keféket webshopban. Azt honnan tudom melyik méret kell nekem? Esetleg ezzel van tapasztalatod?
2020. okt. 17. 18:03
 13/16 A kérdező kommentje:
Én fogszabályzókor használtam, illetve ahol nagyobb a rés a fogak között, pótlásnál is jó lehet. De szoros fogak közé azt kb. lehetetlen betuszkolni.
2020. okt. 17. 18:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Van olyan kiszerelés, ahol van minden méretből egy. Első alkalommal ki kell próbálgatni, hogy melyik a legnagyobb méret amelyik adott fogközbe befér. Aztán a jövőben azt az 1-2 méretet venni, amelyikkel végig tudsz menni a fogakon.

2020. okt. 17. 18:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Aham, értem. Akkor ha nekem a fogselyem nehezen megy be, akkor ezzel a kefével sem leszek kisegítve. 🙄
2020. okt. 17. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Én 27 évesen kezdtem el használni mert úgy neveltek hogy "nem kell, elég a fogkefe".

Az 1. használat után tényleg vérzett az ínyem mindenhol mert béna voltam de a 3. nap után elmúlt, 2 hét után meg csökkent az ínygyulladásom.

Annyi a titka hogy lassan kell dolgozni vele mint a "fűrésszel" a retkes részt odébb kell tolni, mozgatni még egy kicsit és lehet haladni tovább. Becsúszik az szoros fogközbe is, csak türelmesnek kell lenni, felezni is lehet a fogselymen.

A madzagot meg be lehet dobni a komposztba - mármint annak aki zero waste márkát használ (pl. Georganics) és akkor nem kell aggódni a környezet meg a cica miatt.

Mostmár jobban szeretem mint a fogmosást, jó érzés étkezés után.

2020. okt. 20. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!