Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Használtok fogselymet?

Használtok fogselymet?

Figyelt kérdés

Megvallom őszintén, én 20 évesen kezdtem el és nagyon hasznos. Csak időigényes, este szoktam. Rengeteg lepedék kijön, ez akkor észrevehető, ha pár napig nem használtad. Mindenképp megéri.

Anno a fogszabályzós orvosom ajánlotta, de én hülyeségnek, macerásnak gondoltam, illetve valami olyat vettem, ami nagyon vágta az ínyt. Így szerintem ki is dobtam.

Hülye voltam, hogy eddig nem használtam, nagyon jó, csak kicsit időigényes, de abszolút megéri.

2020. okt. 15. 22:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem használok, pedig a fogorvos mondta h kellene. De nem szeretem, kellemetlen számomra a használata.
2020. okt. 15. 23:02
 2/16 anonim ***** válasza:
Elég sűrű a fogazatom, így nem használom, de naponta többször is mosom a fogaim, illetve szájvizet is használok.
2020. okt. 15. 23:04
 3/16 A kérdező kommentje:
Először valóban az, ezért nem használtam soha, de meg lehet szokni és hihetetlen hasznos. Komolyan! Illetve vannak jobb fajták, amik más anyag és nem vérzik az ínyed tőle. Ja én is koröhögtem, hogy én aztán nem. Mondjuk bele kell jönni, az tény, akkor megy gyorsan is.
2020. okt. 15. 23:05
 4/16 A kérdező kommentje:
#2 Én is ezeket használtam, de így is marad lepedék közte. Na nem akarok senkit erőszakkal rábeszélni, csak örülök, hogy rátaláltam, csak sajnos nem korábban.
2020. okt. 15. 23:06
 5/16 anonim ***** válasza:

Én sokszor nekifutok, aztán pár fog után feladom. Először is kínszenvedés betuszkolni a fogaim közé. Nem tudom másnak hogyan fér be olyan könnyen ahogy a videókban is látni. Ha nagy nehezen bemegy, akkor megszalad és szétvágja az ínyem. Vérzik, fáj, másnap ott megdagad.

Ami előtt értetlenül állok hogy nekem semmi nem jön ki a résekből. Létezhet olyan hogy valakinek nincs ehhez elég hely a fogai között? (mondjuk a bölcsességfogan úgy összetolta a fogsorom hogy el tudom képzelni ezt a variációt is)

Mivel a fogorvosom cseszeget vele, így újra meg újra próbálom. Csak akkor csinálja meg a fogbeültetést ha megtanulom használni a fogselymet. Hát most ott tartok hogy hagyom a francba az egészet. Csak bénázok vele. A hátsó fogakhoz meg végképp nincs ötletem hogyan férjek hozzá.

2020. okt. 16. 04:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Persze, minden fogmosás előtt. Mondjuk nekem szerencsém is van, könnyen bemegy közéjük. Hasznos lehet olyat használni, ami eleve be van vonva viasszal, hogy jobban csússzon. Az Oral b essential floss szerintem a legjobb, a pro expertje nekem túl széles. A Dm sajátja is egész okés.
2020. okt. 16. 06:45
 7/16 A kérdező kommentje:

"Ha nagy nehezen bemegy, akkor megszalad és szétvágja az ínyem. Vérzik, fáj, másnap ott megdagad."

Nekem is nagyon szorosak a fogaim, pont ezért kell ezzel tisztítani, nem tágítja ki. Szerintem próbálj ki másik fajtát, az lehet a gond. Én a Dm-eset használom és vékony, puha, mentolos. Meg nem kell, hogy az ínyedet vágd vele, nem kell belevájni. Meg elvileg először vérzik, de szerintem az a gond, hogy rossz fajta és túl durván kaszálod az ínyed.

[link]

Amúgy meg szerintem vegyél fogselymet és vidd oda, mutassa meg! Sokszor egyébként hasznos lenne, ha meg is mutatnák, hogyan kell. Nálunk kisgyereknek mindig vittél a fogkefét, mert szegénynek sehogy sem ment. Állandóan hordta az apja, mert szuvasodott neki. Meg bocs, de ha azt mondja nem, akkor elmész máshova! Mondjuk szerintem csak így akarja rávenni, hogy használd!

De nem szabad durván, az ínyedbe ne.

2020. okt. 16. 09:53
 8/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a tanácsot. A doki azt mondta hogy az implantátum körül minden nap nagyon alaposan kell az ínyt tisztítani, különben begyullad és a gyulladás rá mehet a csontra is amitől kilökődik a műgyökér. Ezért fontos megtanulni használni a fogselymet. (na meg hogy ne rontsam a 98%-os siker rátáját😅)
2020. okt. 16. 14:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Rohadtul környezetszennyező amúgy ez a fogselyem, főleg az amelyik olyan kis hárfa alakú műanyag, egyesével csomagol. Egyszer meg a cicám kipecázta a kukából és majdnem műteni kellett mert lenyelte a cérnát. Jól megvagyok nélküle, nem hiszem hogy fogom használni.
2020. okt. 16. 21:43
 10/16 A kérdező kommentje:
Macskával lehet vigyázni! Egyébként nem tudom, ebben 100 méter van ebben. Meg bocs, de a sok műanyag zacskó nem az? Ez a szemetünk kb. 0.001 százaléka se. Nekem töbebt ér, hogy az alapból szar fogaim ne lyukadjanak ki. Nem ez a pár méter fogselymen számít a környezet tudatosság! Ez csak kifogás! De mindenkinek szíve joga eldönteni, mit használ, szerintem hasznos. Ennyi erővel a fogkefe is az, mert 2 havonta cserélni kellene.
2020. okt. 16. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!