Hogyan lehet fogorvost perelni, hogy fizesse az általa okozott kárt?
Sziasztok!
Barátnőmnek gyökérkezelve lett egy foga még januárban, amit a rendkívüli helyzet miatt nem tudtak betömni, egészen júniusig. Akkor kapott egy tömést amiért fizetni kellett, azonban egyik harapás után lényegében a fogrész széttört. Ezt jelezte az orvosnak (Hatvan - körzeti, de mivel Ő nem oda tartozik, ezért fizetős neki), aki kiszedte a tömést, majd újratömte a lyukat, természetesen ezért is fizettünk. Már aznap jelezte a barátnőm estefelé, hogy fura, mert mintha mozogna a tömés. Aztán a tegnap előtti nap ki is esett végül a tömés. Ekkor már elegem lett ebből a fogorvosból, így elküldtem az én fogorvosomhoz (Budapest - magán). Megnézte, és mondta, hogy a fog a gyökérig szuvas, nem is érti, hogy hogyan nem vette észre a másik orvos, illetve miért tömött egyáltalán rá pluszba. Aztán az is kiderült, hogy az a másik orvos nem tömte be a gyökeret sem, így azt a magánorvosom megcsinálta most. Azonban az a baj, hogy a szuvasodás és a már ott elvégzett trehány munka miatt az is kétséges, hogy meglehet e menteni azt a fogat. Ha nem lehet, akkor a korona beültetése, gyökértömés és egyébb dolgokkal összesen 170.000 forint lesz. Azért vagyok dühös, mert ha a másik orvos figyelt volna, és nem lett volna trehány, akkor most nem kéne ennyit fizetni. Így a kérdésem a felé, aki tudja a lépéseket, vagy tapasztalata van ebben, az segítsen légyszíves, hogy hogyan lehetne elérni azt, hogy az előző fogorvos valahogy a hanyag munkáért feleljen. Nem szándékozom ezt neki "elengedni", legalább egy részét térítse, ha már ő jutatott ide minket.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! :)
U.I.: Helyesírási hibákat kérlek nézzétek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!