Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Semmire nem muló fogingyulladá...

Semmire nem muló fogingyulladás.Mit lehet tenni?Lentebb miket csináltam hogy elmuljon és hogy pontosan mik voltak.

Figyelt kérdés

Március környékén kezdődött korábban már volt egy seb ami 6 hónap után ha elmult.Nagyon erős fájdalmak és vérzés.Egyes helyeken elmulik aztán máshol kijön.A fog és az iny találkozásától távolabbi részek gyulladtak be.Többször is ugy begyulladt az inyem hogy a nyelés fájt .Valószinüleg ideg is gyulladt közbe.

Volt fogkőleszedés 2 antibiotikum kura.5 féle öblögető/ecsetelő/inygél (Corsodyl,curasept ,jodosept,cserszömörcés szájviz,phlogosol) Egyiktől se mult el véglegesen.Kezd elegem lenni a fájdalomból és hogy semmi nem hat.Rendszeresen fertőtlenitettem a fogkefém is és normálisan mostam a fogam is (napi 2 szer vagy akár többször étkezések után).Extra sensitive fogkefe paradontax fogkrém.Több helyen az inyem ugy lejött hogy a csont/foggyökér kilátszott de a korona fele semmi nem volt.Röngtgen nem mutatott semmit voltam egy rakás szakembernél.Voltak aki ide oda iránytitottak.Minden fogmosás fáj és ömlik a vér.Mikor mulik már el ez a szarság?

#íngyulladás #nemmuliksemmire
2020. júl. 1. 19:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem mindig vérzik amugy.De többször.
2020. júl. 2. 14:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha gyakran vérző fogínnyel azt állítod, hogy neked nem lehet vitaminhiányod, aķkor nyilván azt nem tudtad, hogy az ember is azon néhány élőlény közé tartozik, amelynek szervezete nem képes C-vitamint előállítani, vagyis mindenképpen gondoskodnia kell a szükséges napi mennyiség beviteléről. Ez 30mg/testkilogramm lenne alaphangon,

azaz egy 70 kilós embernek 2100 mg, de ha beteg, akkor ennek a többszöröse.

A gyakran vérző fogíny legtöbbször a súlyos C-vitamin hiány tünete.

Rövid időn belül meggyógyulnál, ha elkezdenéd nagy mennyiségben szedni az összes létfontosságú vitamint, ásványi anyagokat és nyomelemet.

2020. júl. 3. 10:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Hivatalosan 100 mgamot ajánlanak max 1000 a többit kivizeled.Honnan jött a 2100?Milyen vitamint érdemes szedni még?De nekem inysorvadás is van.De ha sulyos lenne a vitamin hiány más tüneteim is lennének ami nincs.Előtte is szedtem vitaminokat valamennyire.
2020. júl. 4. 22:13
 14/16 A kérdező kommentje:
Akkor hogy csökkent az inygyulladás ha akkor se szedtem több c vitamint mint előtte amikor volt?Azelőtt meg nem is szedtem
2020. júl. 4. 22:45
 15/16 A kérdező kommentje:
Már nem azért de fiatalabban még ennyit se szedtem akkor hirtelen most jön ki?Nem értem akkor is el kellett volna kezdödni atüneteknek nem?
2020. júl. 4. 22:48
 16/16 anonim válasza:
Talált megoldást a problémára? Az én inyem már évek óta gyulladt. Próbáltam több fajta fogkrémet, öblögetőt, ecsetelőt. Vettem elektromos fogkefét, szájzuhanyt(fogselymet használtam, de attól mindig bedagatt az inyem és jobban vérzett). Fél évente járok fogászatra. Betömték szinte minden fogam a drágább töméssel. Fogkövet is leszefettem. A fogorvos azt mondta nem tudja mitől lehet. Ajánlotta a C vitamint + Corsodil öblögetőt. Talán egy kicsit jobb lett fogkő leszedés után pár hétig. Na meg úgye a kellemetlen lehellet is megjelent így. Nem is szoktam nagyon beszélgetni senkivel emiatt.
2020. nov. 29. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!