Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kihúzassam a fogam? (Többi lent)

Ajkob007 kérdése:

Kihúzassam a fogam? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Voltam fogászaton, és a bal alsó 6-os fogamról röntgennel megállapították, hogy a 4 gyökér közül az egyik teljesen el van halva. Természetesen a gyökérkezelés az elsődleges megoldás, viszont azt monta az orvos, hogy elég faramuci a gyökér, ezért meg kell próbálni felnyitni, ha viszont nem lehet hozzányúlni jobban, akkor húzni kell. Maga a fog egyébként nem fáj. 17 éves vagyok.

2020. máj. 20. 09:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha hozzáértéssel vannak, nem remegő kezekkel eltávolítva kevés a csontveszteség, ez igaz!

De a csontveszteség időről időre is be fog következni!

A csont mennyisége és minősége megtartó erőként funkcionál a fogak számára, melyet a rágás művelete tart egyensúlyban. Amikor foghiány keletkezik, akkor a hiányzó fog területére nincs hatással a rágás mechanizmusa, tehát a fizikai behatás megszűnik. Ettől a csont elkezd felszívódni, mivel már nincs funkcionális jelentősége azon a területen.

Ergo ígyis úgyis bekövetkezik majd!

De örülök, hogy te így is jól megvagy! :-)

2020. máj. 26. 19:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát 2014 óta tökéletesen megvagyok köszönöm.

2020. máj. 26. 20:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem megy egyről a kettőre :)

Idő kérdése...

De majd ha bekövetkezik, jussak eszedbe :)

Amúgy én nem akarok ezen vitatkozni, természetesen mind a kettőnknek megvan a maga álláspontja :)

Én ebben dolgozom, naponta látok más és más eseteket!

Saját magam pedig előző hónapban kaptam implantátumot, mert egy baleset következtében elvesztettem egy fogat! Tisztában vagyok az implantátum előnyével, hátrányával!

Ebből csak azt akarom kihozni, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata!

Ui: Imádtam csak azért feljárni az oldalra, hogy megnézzem válaszoltál e ;) és ezt nem rosszból írom :)

Üdv :)

2020. máj. 27. 22:52
 14/14 anonim ***** válasza:

köszi, majd küldöm a számlát a webminute-nak, hogy pörgetem a forgalmukat...

2020. máj. 29. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!