Kihúzassam inkább a fogam? Ideiglenes koronát kaptam, de nagyon fáj.
Holnapra készül el a rendes korona, múlt csütörtökön helyezte be a csapot a fogorvos, és akkor tett rá ideiglenes koronát (gyökérkezelt fogról van szó). Azóta feszül az egész állkapcsom, néha borzalmasan fáj, a fülembe is sugárzik, gyógyszertől gyógyszerig bírom csak, éjszaka is fent vagyok miatta órákig. Ha ez lesz a rendes koronával is, akkor inkább választanám a húzást... Bal alsó 6-osról van szó. Amúgy nagyon szoros a fogsorom, a bölcsességfogam ki sem tud bújni emiatt rendesen, tizensok éve megrekedt félig az íny alatt. Ha kihúznák ezt a fogamat, akkor lenne esélye előtörni.
A másik kérdésem az, hogy ha én ezt holnap elmondom a fogorvosnak, hogy inkább húzza ki, akkor az elkészült koronát is ki kell fizetnem? Akkor is, ha nem fog bekerülni a számba? Vagy vissza lehet ezt még csinálni valahogy? Pl. kisebbre cseréli a csavart, vagy valami...
Az elkészült koronát ki kell fizetni, hiszen az a fogtechnikusé, nem a fogorvosé. Ha ennyire fáj, akkor lehet nincs jól kitisztítva a győkér és gyulladásban van, így nem szabad feltenni a végleges koronát, bár a csap miatt újra gyökérkezelni már nem lehet a fogad, legfeljebb rezekálás jöhet szóba, amit szájsebész végez.
Antibiotikumot nem kaptál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!