Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy nap hányszor mosol fogat...

Egy nap hányszor mosol fogat te, és hányszor a párod?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 30. 14:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2-2
2020. ápr. 30. 15:45
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

Hát ezen a csak este fogmosáson én is meglepődtem. Éjjel lassul a nyálcsere, beleposhad a szádba minden maradvány, meg a nyálad, amibe mindenféle kaja beleázott. A nyelvedre lerakódik egy fehérlő, büdös lepedékréteg, sőt sokmindenkinek még elöl, a fogfelszínén is meglátszik a felgyűlt lepedék. Ébredéskor emiatt mindenkinek van egy jellegzetes, büdös szájszaga, és az nem illan el magától. Rágóval talán nagyjából el lehet nyomni, de az olyan, mint a már büdös hónaljra fújt dezodor...

Én reggel-este mosom. Megmosom (lesikálom) a nyelvemet is, de szájvizet nem használok. Fogselymet is csak akkor, ha tényleg érzem, hogy a fogam közé szorult valami, ami nagy ritkán, talán 2-3 havonta fordul elő, ha valami nagyon száraz húst eszem, vagy mondjuk főtt kukoricát. Mert ha nem érzem, olyankor soha nem is találok ott semmit, nem olyan szerkezetű a fogsorom, hogy értkezéseknél cafatkák ragadnának közte. Tisztán, üresen húzom ki a fogselymet, így feleslegesnek tűnik. Vagy nem az?

2020. ápr. 30. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
50%
Ja, párom is mossa reggel-este, és mostanában néha napközben is előfordul, mert rossznak érzi a lehelletét. Lehet, hogy fogköve van, a vírushelyzet lecsengése után megnézeti.
2020. ápr. 30. 16:00
 14/19 anonim válasza:
100%

Én is és a párom is napi egyszer kb. (reggel)

Ha olyat ettem vagy olyan kedvem van akkor este is, vagy néha van olyan időszakom amikor mondjuk 1-2 hétig napi 2x.

Már nagyon régóta így csinálom és semmi baja nem volt a fogaimnak soha.

Semmi undorító nincs benne szerintem, nem is szabadd semmit se túlmosni. (ismertem olyat aki napi 2x elektromos és sima fogkefével is megmosta a fogait)

Volt, hogy én is rákaptam a gyakori fogmosásra és csak vérzett tőle az ínyem meg érzékennyé tette a fogaimat.

2020. ápr. 30. 16:13
 15/19 anonim ***** válasza:
67%
Felnőtt embereknek tényleg magyarazni kell, hogy nem csak az egészség szempontjából mosunk legalább napi ketszer fogat? Ez azért sokkoló :')
2020. ápr. 30. 16:15
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Ő 2x, én 2-4x, mert fogszabim van, ezért gyakrabban kell.

22/L, 25/F

2020. ápr. 30. 16:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

16-os vagyok, általában nekem a napi első fogmosás nem reggel van felkelés után rögtön, hanem a reggeli után 1-2 órával. A fogszabi miatt nem szeretek azonnal kaja után fogat mosni, ezért mindig az étkezések után várok egy kicsit, mire a nagyobb ételmaradékok "kitisztulnak", mert rosszul vagyok, ha kajamaradékosan kell fogat mosnom. :D

Párom azonnal reggeli után szokott fogat mosni, de ebből még sose volt problémánk.

2020. ápr. 30. 16:32
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

Rengetegen rosszul csinálják, ahogy olvasom.

Nem reggel, este kell fogatmosni, hanem minden nagyobb étkezés után. Hiába mosol reggel fogat, ha utána egesz nap eszel majd csak lefekvés előtt fogsz. Az már késő.

2020. ápr. 30. 23:44
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

"Volt, hogy én is rákaptam a gyakori fogmosásra és csak vérzett tőle az ínyem meg érzékennyé tette a fogaimat."

Ez azért volt mert eddig nem mostál. Gyulladt volt az ínyed. Valszeg fogköves is.

2020. ápr. 30. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!