Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezt megteheti egy fogorvos?...

Ezt megteheti egy fogorvos? Kihez kellene ez ügyben fordulni?

Figyelt kérdés

Már 1 éve el akarok jutni a körzeti fogorvosomhoz. Azóta konkrétan tönkrement már 2 fogam, ki lehet őket húzni miatta.

Mikor voltam nála gyökérkezeltetni a fogamat mondta nem adott időpontot mondta telefonáljak (ideiglenes tömés volt benne), mikor már kezdett kijönni a tömés felhívtam akkor felvették szerencsére, de az asszisztens nem adott időpontot mondta, hogy akkor menjek majd vissza ha már nagyon nem bírja a fogam.

Ezek után már nem vették fel a telefont rendelés alatt. Egyszer sikerült időpontot kérnem, elmentem vártam de az orvos nem volt ott csak az asszisztens így hazaküldött.

Most ő az ügyeletes, de egész héten nem rendel, megteheti ezt? Nagyon sokszor eljátszotta már, hogy nem rendel. Lehetetlen eljutni hozzá.

A kórházi ügyeletes orvoshoz elmentem akik meg nem húzták ki a fogam, nem is fogadtak. Most ez milyen dolog? Van TB-m is kötelesek lettek volna elvállalni, mivel sürgős eset. Nem lekezelően bánni az emberrel.

Én eddig tűrtem vagy tűrni kell ezt nem lehet semmit se tenni?

2020. ápr. 12. 10:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De itt most a kérdés még mindig az, higy kihez lehet fordulni? Mert szerintem ezt nem teheti meg egyik sem
2020. ápr. 12. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:
46%

A sürgősségi és ügyeleti fogászat most egy mészárszékre hasonlít.

Kb mint a Különvéleményben az a mészárklinika:

[link]

...

Menj el magánba... Fúrni nem fúrnak, de húzni húznak ha kell és egy modern biztonságos rendelő'

2020. ápr. 12. 10:42
 13/15 anonim ***** válasza:
69%

"Menj el magánba... Fúrni nem fúrnak, de húzni húznak ha kell és egy modern biztonságos rendelő'"

Dehogynem fúrnak. Ahol megfelelő védőfelszerelés és fertőtlenítés van kialaktva ott megcsinálják normálisan. :D

2020. ápr. 12. 12:28
 14/15 anonim ***** válasza:
85%
Régen énis sokat szívtam az sztk fogorvossal, mert az ingyen van. Aztán el kellett ismernem, hogy inkább kifizetem azt a pár ezret, tízezret, de legyen megcsinálva rendesen a fogam. Ha elfogynak a fogaid hosszútávon tönkremegy az emésztésed, egészséged rámehet. Ezek után is megéri az "ingyenes"?
2020. ápr. 12. 14:24
 15/15 anonim ***** válasza:

#13 Rendelet tiltja az aerosolképző beavatkozásokat.

Amelyik fogorvos ezt megszegi kemény büntetés várna rá.

Kb olyan szinten lehet mintha intubálna egy tüdőgyulladásos beteget.

A levegő aerosoltartalmát még kórházi körülmények között sem igazán lehet megszüntetni, maximum durva HEPA filteres labor légtechnikával. Fogorvosoknál nincs ilyen, tehát bármilyen védőfelszerelésben van, a következő páciens már megfertőződhet.

Ezért húzhatnak csak és azt is csak sürgősségi esetben. Pont azért hogy a sürgősségi eseteket biztonságosabban el lehessen végezni.

2020. ápr. 12. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!