Ezt megteheti egy fogorvos? Kihez kellene ez ügyben fordulni?
Már 1 éve el akarok jutni a körzeti fogorvosomhoz. Azóta konkrétan tönkrement már 2 fogam, ki lehet őket húzni miatta.
Mikor voltam nála gyökérkezeltetni a fogamat mondta nem adott időpontot mondta telefonáljak (ideiglenes tömés volt benne), mikor már kezdett kijönni a tömés felhívtam akkor felvették szerencsére, de az asszisztens nem adott időpontot mondta, hogy akkor menjek majd vissza ha már nagyon nem bírja a fogam.
Ezek után már nem vették fel a telefont rendelés alatt. Egyszer sikerült időpontot kérnem, elmentem vártam de az orvos nem volt ott csak az asszisztens így hazaküldött.
Most ő az ügyeletes, de egész héten nem rendel, megteheti ezt? Nagyon sokszor eljátszotta már, hogy nem rendel. Lehetetlen eljutni hozzá.
A kórházi ügyeletes orvoshoz elmentem akik meg nem húzták ki a fogam, nem is fogadtak. Most ez milyen dolog? Van TB-m is kötelesek lettek volna elvállalni, mivel sürgős eset. Nem lekezelően bánni az emberrel.
Én eddig tűrtem vagy tűrni kell ezt nem lehet semmit se tenni?
A sürgősségi és ügyeleti fogászat most egy mészárszékre hasonlít.
Kb mint a Különvéleményben az a mészárklinika:
...
Menj el magánba... Fúrni nem fúrnak, de húzni húznak ha kell és egy modern biztonságos rendelő'
"Menj el magánba... Fúrni nem fúrnak, de húzni húznak ha kell és egy modern biztonságos rendelő'"
Dehogynem fúrnak. Ahol megfelelő védőfelszerelés és fertőtlenítés van kialaktva ott megcsinálják normálisan. :D
#13 Rendelet tiltja az aerosolképző beavatkozásokat.
Amelyik fogorvos ezt megszegi kemény büntetés várna rá.
Kb olyan szinten lehet mintha intubálna egy tüdőgyulladásos beteget.
A levegő aerosoltartalmát még kórházi körülmények között sem igazán lehet megszüntetni, maximum durva HEPA filteres labor légtechnikával. Fogorvosoknál nincs ilyen, tehát bármilyen védőfelszerelésben van, a következő páciens már megfertőződhet.
Ezért húzhatnak csak és azt is csak sürgősségi esetben. Pont azért hogy a sürgősségi eseteket biztonságosabban el lehessen végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!