Van okom félni? :S (többilent)
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, a minap elmentünk fogszabályozót nézni, a doki "lefényképezte" a fogsoromat, s kiderült, van még 1 tejfogam, ami nem esett ki, felette pedig a rendes fogam. A doki azt mondta, hogy előbb-utóbb vagy a szájpadlásomon fog kinőni, vagy valami lehetetlen helyen. Nagyon megrémített, azt mondta, hogy meg kell operálni a fogam. Előbb kihúzza a tejfogam, majd felvágja az ínyem egészen a fogamig, és rászerel valamit, ami lehúzza. Azt is mondta, hogy nem biztos, hogy lenő, meg nem tudja, hogy nem nőtt-e hozzá az álkapcsomhoz... Nagyon megijedtem. Még soha nem volt semmilyen műtétem, tudom, hogy ez egy rutinműtét, de nagyon megrémültem... :S:S2010. júl. 23. 15:40
1/11 anonim válasza:
Javaslom,hogy nézed meg a fogaid másik fogorvossal is,lehet,hogy más tudna egyszerűbb,kíméletesebb módszert is.
2/11 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) Ha minden jól megy, elmegyek egy másik fogorvoshoz is, hogy megbeszéljük vele a dolgokat, hogy ő mit ajánl..
2010. júl. 23. 15:53
3/11 anonim válasza:
Nekem is ugyanezt csinálták 2 szemfoggal ezelőtt 17 évvel. Minden rendben ment, nem fájt, mert kaptam érzéstelenítő injekciót. Utána kaptam éjszakai fogszabályzót, hogy ne másszanak el a fogaim és legyen hely a két szemfognak. Kinőttek 2-3 hónap alatt, azóta minden rendben. Lehet, hogy még ma is ez a módszer és nem találtak jobbat. El tudom képzelni.
4/11 A kérdező kommentje:
köszi, hogy írtál :) Remélem nekem is simán fog menni, jó lenne, ha szép fogaim lennének... szerintem én rögtön állandót kapok, csak át kell estnem ezen a dolgon.. :S
2010. júl. 23. 15:57
5/11 anonim válasza:
Második vagyok
Igen, nekem a többi fogam rendben volt, nem volt kuszaság, tényleg csak azért kellett a fogszabályzó, hogy a mellette lévő ne másszanak a helyére, amíg ki nem nől. Sok sikert! Ha gondolod, kérdezz meg másik fogorvost is, persze, csak nekem annyira ismerős volt a történet, hogy gondoltam leírom, hogy ez valóban így működik. A fogorvosom rendelkezik szájsebészeti képesítéssel is, úgyhogy ő csinálta az egészet, a tejfogak kihúzását és a feltárást is. Utána fájt egy picit természetesen, de azóta begyulladt bölcsességfogakat is szedtek ki nekem, amiknek nem volt helyük kinőne, az sokkal rosszabb volt. Kellemetlen, kényelmetlen, de abszolút kibírható beavatkozás.
6/11 A kérdező kommentje:
köszi szépe, hogy írtál! Nagyon örülök, hiszen halhattam a "történetet" olyan szemszögéből is, akivel ez megtörtént... ha már ott vagyok, akkor nem félek, de az előtte lévő napok múlása idegölő... Picit az is aggaszt, hogy, ha a számban operálnak, azt nagyon hallom, ahogy vágják meg minden... köszi mégegyszer :)
2010. júl. 23. 16:29
7/11 anonim válasza:
Már működnek olyan fogászatok,ahol lehetőség van altatást kérni ilyen nagyobb fogászati beavatkozásoknál,úgy tudom.
8/11 A kérdező kommentje:
csak az a baj, hogy az altatástól is félek... tudom, nem kéne, de mégis :S olyan kis betoji vagyok XD
2010. júl. 23. 21:41
9/11 anonim válasza:
sztem meg huzasd ki a tejfogadat és akkor beilleszkedik a helyére a csontfog!
10/11 anonim válasza:
Én 4 ilyen apró műtéten estem át...ne parázz mert ott semmit nem fogsz érezni. Majd utána...de fájdalomcsillapítóval minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!