Mit tanácsoltok hogy ne féljek a fogszabi feltételétől?
2 hónapja van fogxim, és imádom.
Én akkor kezdtem rettegni, amikor 1 órával hamarabb indultam el a fogászat felé. Egyébként unalmas volt a folyamat, kb a közepénél már számolni is lusta voltam, hogy hányadik fogamnál tarthatnak.
Az elején borzasztóan fájt, az első 1-1,5 hétben nem tudtam mást enni, mint püré, tejberizs, szétfőtt tésztájú leves. Aztán minden ugyanolyan volt mint előtte. A második állítás után már csak 1-2 napig fájt.
Ismerőseim mind azt mondják, hogy feldob, és jól áll - pedig az elején ki sem mertem nyitni a szám.
Egy hete kell gumizzam az alsó és felső fogsorom, mivel micrognathiám van, és imádom, ahogy vele kinézek, 0-24-be gumizom.
Nekem határozottan nőtt vele az önbizalmam, és mivel picit mégiscsak kell féltenem, ezért legalább karácsonykor nem szabadult el a pokol, és nem ettem össze-vissza.
Üdv!
Nekem 3 hónapja van fogszabályzóm.
Én a felrakáskor nem éreztem semmit, csak a gyűrűk voltak kicsit kellemetlenek, de teljesen tűrhető volt az egész procedúra. Gondolom ez a fájdalom kérdés is embertípustól és fogtípustól függ (márpedig én viszonylag magas fájdalomküszöbbel rendelkezem a saját véleményem szerint), de ha még esetleg rossz érzés is a fogszabályzó feltétel, akkor sem egy olyan kibírhatatlan dolog. A fulladással kapcsolatban, inkább a lenyomatvétel olyan "fulladós" érzés, de ha orron veszel levegőt, és igyekszel elterelni a figyelmedet, akkor nem lesz semmi gáz.
Sokkal inkább a felrakás után következő pár nap a kegyetlen, mert akkor azért én is fájlaltam a fogam, és kérdeztem meg magamtól, hogy miért mentem bele ebbe a fogszabályzó a dologba 😂. Szerencsére ez is csak 1-2 napig tartott, max egy fél hétig. Egy hét elteltével már szinte bármit éhetsz majd, emiatt ne aggódj, de persze vigyázz a nagyon kemény ételekkel 😁
Kinézetét tekintve, ha nem is áll jól először, csak azért, mert szokatlan. Én is eleinte elborzadtam a látványon, de mostanra már örülök hogy van fogszabályzóm. A végeredmény a lényeg, ami pedig kétségtelenül gyönyörű lesz! Én személy szerint imádom a fogszabályzót, és úgy tapasztalom, hogy más is körülöttem, tehát semmitől nem kell félned!
Nyugi, nem lesz semmi🤗
A dokik jól tudják a dolgukat, le fogják érzésteleníteni ha nagyin fáj. Az orrodon veszed a levegőt és a szádba fognak tenni nyál elszívót.
Sok sikert neked a fogszabihoz és kegyenek szépek🤗
Nyugi a fogszabályzásba még sebki nem halt bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!