Nem, nem tartom magam fogfetistának de szerintem ha hiányzik egy embernek a foga az visszataszító. Mit gondoltok erről?
Nekem is csak 24 fogam van, fogszabályozás miatt kevesebb van, viszont nekem olyan az egész, mintha meg lenne valaki csonkolva, ha hiányzik is egy foga akár...
(értem én alatta a látható helyeket, esztétikát)
Sok ember arra képtelen, hogy esténként átdörgölje 1x legalább a fogsorát, szerintem azért ennél visszataszítóbb nincs, aztán csodálkozik, hogy rohad a foga
aki mossa rendesen a fogát az ne fogja genetikára stb,
tisztítani kell, meg normálisan táplálkozni.
szociális és anyagi oldalába nem megyek bele, de olyan ember aki az étkezésen és a fogmosáson próbál spórolni, ott bajok vannak már.
csak hogy kikerüljük a szociológiai oldalát az egész kérdésnek.
Nem sokat várok el párválasztásnál, de ez nekem alap dolog úgy érzem, fogsorból sok mindenre rá tudok jönni...
Persze, hogy van. Olvass utána a fogszabályozásnál mit írnak azokról a dokikról akik foghúzással kezdik. Gondolom egyszerűbb útnak tartotta a kérdező és inkább kihúzatta. Egy jó fogorvos nagyon megfontolja, hogy egészséges fogat kihúzzon-e, mert nyilvánvalóan nem fog visszanőni soha többet. Én biztos nem húzattam volna ki 4 egészséges fogamat, még a bölcsességfogakat is sajnáltam, de hasznomra azok tényleg nem voltak, csak ártottak.
A kérdező nem tudom látta-e már a saját arcát panoráma rtg-n de gyakorlatilag oldalt akkora lyuk tátong a szájában, hogy rossz lehet ránézni. Óriási fogaidnak kellene, hogy legyen és igazán apró fejednek, hogy legalább 3-6 centi hely kelljen nekik, hogy elférjenek. Azt mondanom sem kell, hogy elég ritka, hogy valaki genetikailag kicsi fejjel de baták nagy ragadozó fogakkal fejlődik. :)
De kicsit irónikus a kérdező kérdése, mivel gyakorlatilag neki hiányzik a fogai negyede már most. xD Gondolom köszönhető annak is, hogy az első fogszabályzó szakorvoshoz el ment aki a közelbe van (vagy a TB alapú, akiről ne beszéljünk, hogy mennyire lelkiismeretesek) az meg kihúzta neki, ő meg tudatlanságában rábólintott.
Részemről zárom a kérdést. Üdv! :)
Azon felül, hogy nem én intéztem a fogszabályozó orvost, (meg pesti is volt) ténylegesen nem lehetett volna máshogy kihozni de ezen kár is mit magyarázni, jelenleg köszöni a maradék 24 fogam rendben van.Bölcsességfoggal 3 fogamat kellett húzni eddig, 1 még bent van a helyén, nem zavar senkit.(igen jól olvasod, számolod 4 fogam nem fejlődött ki a valóságban sem) Panoráma rtf-g meg láttam már, szájsebész ugyan úgy egyből mondta, hogy sehogy nem fog kinőni nekem normálisan a bölcsességfogam. Inkább kicsi a szám, mint sem a zsemle lenne nagyobb.
Nem védem azt a fogorvost, de nem is fogom az üzletét rontani, ezért nem is írok nevet, hogy kiről van szó. Maradjunk annyiba, hogy fogszabályozáshoz ért, más fogászati dolgokhoz már nem annyira.
Viszont érdekes mód a kérdésre való választ tényleg sokan kikerülik, hogy mért is mulasztják el a helyes fogmosás és annak a lehetőségét, hogy utána nézzenek, hogy hogy is kéne jól fogat mosni?
Az érdekes mód megy, hogy a "genetika tehet róla" közben 0.1% alatt van a genetikai tényező.
Oké, hogy nincs pénz fogkezelésre, a tb alap meg nem ér semmit, viszont én se nagy pénzen élek, mégis az első az életemben a fogegészség.
Itt jön elő a másik ami miatt én is haragszom, jönnek azzal, hogy hülyeség a helyes táplálkozás, meg költséges, arányaiban nem költségesebb a helyes táplálkozás sem, megeszel 8 zsömlét/ nap/heti adag kijön egy hétre ugyan annyiból a teljes kiőrlésű kenyér is...
Szóval tényleg ennyire igénytelenek nem lehetnek az emberek már komolyan mondom,
Fogászati kérdésben meg nehéz lesz megfogni engem, rendszeresen tájékozódok a témában.
Ha annyira nagy az önérzeted akkor nézz utána a bölcsességfogas témának.
Tehát kedves büdös pofájú troll barátom akkor miért is mulasztod el a fogmosást?
Helyes táplálkozás, fogkefe, jó technika, de még a genetika se szól bele, akkor miért is igénytelenedünk el?
Mellékesen ha jártas lennél a témába fogkrémet se kéne használni, ugyanis semmi olyan hatóanyag nincs benne ami hatásos lenne...
(igen, mikor a fogorvos megkérdezte tőlem, hogy fogmosás milyen gyakori, azt égett a pofám, na az volt az első és az utolsó, hogy nem mostam a fogamat...)
Utóirat gyanánt, abban az időben még nem volt internet,viszont szájról szájra már akkor is terjedt a hülyeség, több helyről is tájékozódtunk.
Igen, írtam, hogy a témában jártas vagyok, tehát tudok a jelenségről.
Én se vagyok foghúzás pártján, de még a fogkoronát is elvetem. ebből adódóan volt, hogy fogbetétre rábeszéltem a fogorvosomat, nem szívesen ment bele de megcsinálta, azóta is működik.
Nem szakmám, de nem tartom kizártnak, hogy még ebben az életben át fogom magam képezni erre a szakágra...
Még hogy genetika nem számít....
Anyám, apámnak rossz a foga, és évente kb 20szor kell mennem fogorvoshoz hogy szinten tartsam!!! Természetesen mosom a fogom és fogselymet is használom!
Közben van több ismerösöm aki tojik a fogmosásra és hibátlanok a fogai és van köztük aki 60 éves már.
Akkor te szerintem számít e a genetika????
Én "tutujgatom a fogam" és 30 évesen már szívók velük, más meg leéli az életét és szuvas foga sincs, meg a fogfájást sem tudja milyen...
táplálkozás, meg ahogy olvasom te se tudod a helyes fogmosást...
30 éves kor fölött már inkább insovadás jön elő, nem a szuvasodás, biztos jól szétdörgölöd az innyed...
Kollégámnak egyébként tényleg annyira savas volt a nyála, hogy szó szerint marta a zománcát. Egyébként betegségek is nagyon jól közre tudnak játszani, pl a reflux betegség nagyon kihat a fogakra. Ott van még külön a dohányzás is.
De nekem is van olyan ismerősöm akinek 23 évesen nagyon erősen beindult az ínysorvadása, és már csomó fogánál a fognyak fel van "kopva". Szóval azért elég sok függ a genetikától, mert pl az ember refluxos simán lehet örökletes alapon is, nem csak az étkezésen múlik.
Kérdező. Látod úgy ítélsz el hogy nem is ismersz. Idézőjelben írtam asszem a suvickolást...de képzeld puha sörtés fogkefével kör-körös mozdulatokkal mosom, ami előtt fogselymet használok. Sőt közvetlen savas étkezés után nem mosok fogat.
Táplálkozás. Erre is figyelek, változatosan és lehetőleg nyers zöldség-gyümölcsöt is fogyasztok.
Amúgy a fogorvosom szerint még sokan örülnének ilyen fogaknak mint ami van, bár áldozatokkal jár...Mondjuk lehetne már az is hogy egy fogam sincs....
Ínysorvadásom nincs. Dohányozni meg alkoholizálni sem szoktam, refluxom sincs, kólát sem iszok.
De mondom....amíg van olyan ember aki nem foglalkozik a fogával és hibátlanok a fogai (idős korában is) akkor IGENIS van genetikához köze.
Én örülnék a legjobban ha tényleg csak annyin múlna ki mennyire ápolja a fogait.
Utolsó is jót írt betegségekkel kapcsolatban!
Jut szembe, ha már genetika.
Neked miért is kell fogszabályzó? Nekem viszont ebben nem volt problémám szép sorban jöttek ki a maradandó fogaim, sőt bölcsességfogaimmal se voltak problémák 18 éves korom óta meg vannak (igaz tömöttek már) Jelenleg 31 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!