Nagyon visszataszító egy ilyen mosoly?
Sziasztok.
A minap találtam egy kérdést, melyben az illetőnek szinte teljesen ugyanolyan fogsora van, mint nekem. (Bár nekem pöppet egyenesebben állnak baloldalt a fogaim.)
Itt van: [link]
Voltunk körzeti fogorvosnál, aki nem túl jó hírekkel szolgált: két fogat húzni kell. (Csak felső fogszabit szeretnék)
Nem egyeztem bele, ugyanis két teljesen egészséges csontfogról van szó.
Mit tegyek? Mégis fogadjam el? Esetleg keressünk másik orvost? Vagy nem olyan vészes? Lesz esélyem a fiúknál?
Egy kétségbeesett lány.
Szia van egy csaj ismerősöm akinek kb ugyan így vannak a fogai mégis oda vissza vannak érte a fiúk. :)
A fogszabályzót már csak a saját rossz tapasztalataim miatt sem ajánlanám nekem is ki kellett húzni 2 egészséges csontfogat. + egy harmadikat is mert az meg szétrohadt a keret alatt. És hiába rendeződtek vissza a fogaim, a mai napig "mozognak" és azóta is torzult már mióta levették a fogszabályzómat. A másik nagyon rossz tapasztalat.. akihez én jártam fogorvos nem vágta kellőképp a drótokat le és belül széjjel karcolta a szájüregem, a hegek a mai napig ott vannak.
Szval ha nem áll ki a fogad előre úgy mint valami kisegérnek akkor szerintem nincs vele nagy gond. :) Ne aggódj emiatt. :) 21/L
Köszönöm szépen! :)
Egyébként nem, nem "kisegeres", csak egy nagyon picit. :D
Visszataszítónak nem mondanám, mert egészségesnek tűnnek, csak kicsit összevisszák. Nálam a visszataszító az, mikor rohadnak valakinek a fogai, vagy hiányoznak.
De ennek ellenére én belemennék a fogszabályzásba (megbízható orvossal persze), mert egy szabályos fogsor azért szebb.
Nem az enyém a kép, mint említettem.
De köszönöm a válaszokat! :)
Hány éves vagy? Ha 18 alatt vagy, akkor semmiképp ne fogadd el a foghúzásos verziót - már ha szeretnél fogszabályzót. A Te korodban még lehet alakítani az állkapcson, így mindenképp javaslom, hogy keress fel egy olyan helyet, ahol totál ellene vannak az ilyenfajta megoldásnak. Pl: Csiki Péter, Hermann Gábor aki így kapásból eszembe jut, de biztos számos orvos van még így, körül kell nézni.
Az esztétikával nincs gond szerintem, nyilván nem egy hollywood-i mosoly, de "belefér". Viszont az egészségügyi része miatt érdemes lenne fogszabit csináltatni. Feltehetően a harapásod sem megfelelő, így máshogy és jobban kopnak a fogaid rágásnál, akárcsak az állkapocs ízületed is, aminek később még megihatod a levét.
Én belevágnék a helyedben, de ha 18 év alatt vagy még akkor mindenképp olyan helyet keresnék, ahol ezt foghúzás nélkül meg tudják oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!