Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon visszataszító egy...

Nagyon visszataszító egy ilyen mosoly?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A minap találtam egy kérdést, melyben az illetőnek szinte teljesen ugyanolyan fogsora van, mint nekem. (Bár nekem pöppet egyenesebben állnak baloldalt a fogaim.)

Itt van: [link]

Voltunk körzeti fogorvosnál, aki nem túl jó hírekkel szolgált: két fogat húzni kell. (Csak felső fogszabit szeretnék)

Nem egyeztem bele, ugyanis két teljesen egészséges csontfogról van szó.

Mit tegyek? Mégis fogadjam el? Esetleg keressünk másik orvost? Vagy nem olyan vészes? Lesz esélyem a fiúknál?

Egy kétségbeesett lány.

2015. febr. 14. 11:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a tanácsot... Megpróbálom szüleimet rábeszélni, hogy keressünk egy másik orvost...

Egyébként 15 éves leszek nyáron. :)

2015. febr. 16. 16:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Akkor még bőven lehetne alakítani a szűk felső fogíveden szájpadtágítókkal, semmiképp ne engedd, hogy fogat húzzanak, különben a felső ajkad elvékonyodik/beesik
2015. febr. 16. 16:25
 13/20 anonim ***** válasza:
nekem csak egy fogam van elferdülve, de mikor megemlítettem a fogorvosnak a fogszabályzást, röhögve elküldött..., majd a másik is...
2015. febr. 16. 21:10
 14/20 A kérdező kommentje:

Nos, talán már senki sem olvassa ezt a kérdést, de azért írok még egy dolgot...

Szüleimet többször is megkérdeztem ezzel kapcsolatban... Azt mondták, nem. Az indok csupán a fogszabályzó ára volt. Tényleg ennyire az egekben lenne egy fogszabályozás költsége? Próbáljam tovább győzködni őket? ...

2015. márc. 2. 20:27
 15/20 anonim ***** válasza:
úgy tudom, hogy 18 év alatt ingyenes
2015. márc. 2. 20:31
 16/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, "csak" 80%-os tb általi támogatás van.
2015. márc. 2. 20:34
 17/20 anonim ***** válasza:

akár felnőtt vagy, akár gyerek, semmiképp se engedd kihúzatni a fogadat.

egyébként a kép alapján nem is látom indokát a húzásnak.

másik orvoshoz kell menni.

ha a szüleid nem adnak rá pénzt, akkor sajnos magadnak kell érte megdolgozni, vagy nagyon kell spórolnod, hogyha zsebpénzt kapsz, vagy ilyesmit.

ez nagyon sajnálatos, hogy a szüleid erre nem nyitottak, mert ilyen korban valóban van valami tb támogatás. és ilyenkor még sokat lehet alakítani és gyorsan.

mindenesetre én nem látom vészesnek a helyzetet, de ha nagyon zavar, akkor próbálj dolgozni, 14 éven felül már lehet, azt hiszem.

2015. márc. 29. 12:27
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, bár a kép csak illusztráció, az enyém nem pont ilyen. :)

De apummal mengbeszéltük, hogy másik orvoshoz megyünk.

2015. márc. 29. 16:33
 19/20 anonim ***** válasza:
A "sima" fogszabi (nem esztétikus, semmi csicsa) kb. 100e-be kerül, én nem vagyok otthon ebben, hogy mekkora támogtás jár rá, de ha mint írod 80% akkor kb. 20ezer forintba kerül, hát szerintem ez nem egy egetrengető összeg, amit ne lehetne kifizetni. Azért a szüleid tájékozódhatnának egy kicsit mielőtt élből mindent elutasítanak. Ne hagyd magad! Még most csináltasd meg, mert egyrészt felnőttként nagyon fogod bánni, másrészt akkor már tényleg drága mulatság lesz...
2015. márc. 29. 18:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: Volt pár vita, hidd el, de kiharcoltam, hogy időpontot kérjen. :D
2015. márc. 29. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!