Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem, nem tartom magam fogfetis...

Nem, nem tartom magam fogfetistának de szerintem ha hiányzik egy embernek a foga az visszataszító. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Nekem is csak 24 fogam van, fogszabályozás miatt kevesebb van, viszont nekem olyan az egész, mintha meg lenne valaki csonkolva, ha hiányzik is egy foga akár...

(értem én alatta a látható helyeket, esztétikát)

Sok ember arra képtelen, hogy esténként átdörgölje 1x legalább a fogsorát, szerintem azért ennél visszataszítóbb nincs, aztán csodálkozik, hogy rohad a foga

aki mossa rendesen a fogát az ne fogja genetikára stb,

tisztítani kell, meg normálisan táplálkozni.

szociális és anyagi oldalába nem megyek bele, de olyan ember aki az étkezésen és a fogmosáson próbál spórolni, ott bajok vannak már.

csak hogy kikerüljük a szociológiai oldalát az egész kérdésnek.

Nem sokat várok el párválasztásnál, de ez nekem alap dolog úgy érzem, fogsorból sok mindenre rá tudok jönni...

2020. jan. 1. 05:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%

Hajra, olyan párt választást, amilyet akarsz. A te dolgod.

A genetikáról olvasgass egy kicsit, mert kimondottan idióta a hozzáállásod.

2020. jan. 1. 06:08
 2/19 anonim válasza:
62%
Én nem sokat foglalkozok ilyesmivel. És nekem is rengeteg hiányzik.
2020. jan. 1. 08:42
 3/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ez természetes.
2020. jan. 1. 11:58
 4/19 anonim ***** válasza:
77%
8 fogad hiányzik fogszabályzás miatt? Azért az kemény
2020. jan. 1. 12:51
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Előző: Gondolom bölcsességfog nincs, és akkor jobb fent / bal fent / jobb alul / bal alul kihúzták mondjuk a 4-eseket.
2020. jan. 1. 13:59
 6/19 anonim ***** válasza:
Elég ritka, hogy bölcsességfogakon felül húzzák a 4-est is. Vagy ezt vagy azt szokták, mindkettő elég barbár már. 8 foggal kevesebb van neki, mint amivel anatómiailag meg van áldva, én biztos konzultáltam volna másik fogdokival, mielőtt erre kerül a sor. Nagyon kevés olyan ember van, akinek tényleg olyan a fogazata, hogy nem fér el a szájában.
2020. jan. 1. 14:04
 7/19 A kérdező kommentje:

Tényleg nem fér el, bölcsességfog növésénél is elő jött.

de nem is ez a tényező, hanem, hogy sok ember mért ilen igénytelen? Mosná tényleg rendesen, a megfelelő technikával a fogát, akkor tényleg megmaradna aminek meg kéne, csak hát...

Egyébként meg pont, hogy mostanában elég sűrűn jön elő, több esetkutatást is olvastam, hogy bölcsességfog 1. nem nöl ki mind 2. azon felül kicsi a szája az embernek a fogazatához képest.

Na de hallgassuk az érveket a genetika mellett, hogy miért is szól közbe a hiányos fogazatnál.

Még mindig egy szociológiai probléma szerintem a hiányos fogazat.

2020. jan. 1. 16:33
 8/19 anonim ***** válasza:
65%

"Na de hallgassuk az érveket a genetika mellett, hogy miért is szól közbe a hiányos fogazatnál."

Nos, nekem anno már az iskolafogorvos is megmondta, hogy iszonyat gyengék a fogaim. Anyámnak is, apamnak is mufogsora volt 50 eves korara, nekem 30 evesen osszesen ket sajat fogam volt. Ha ehhez hozza veszed azt, hogy nem ket filler am egy fog potlasa sem, mimdjart megvan, hogy nem igenytelenseg, hanem penz a hianyzo fog kerdese. A fogmosasnak meg ilyenkor nem sok jelentősege van, az nem javít azon, ha rossz a fogazat állománya.

Amúgy mókás, hogy az szerinted normális, hogy neked van 24 fogad a 32 helyett, merthogy az fogszabályozás miatt van. Nem, nem hoznak ki 8 fogad fogszabaylozas miatt.

2020. jan. 1. 17:50
 9/19 A kérdező kommentje:

Mindjárt itt van egy önjelölt szagember.

Pedig csinálnak sok mindent fogszabályozás közben, nem, nem védem, meg van rá az okom, hogy mi miatt...

2020. jan. 2. 00:06
 10/19 anonim ***** válasza:
48%
Nem akarom a kérdezőt védeni, de tényleg van olyan, hogy ennyi fogat húznak
2020. jan. 2. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!