2 hét múlva megyek fogorvoshoz, az már késő lesz? Többi lent!
Kb. 1 hónapja a bal alsó bölcsességfogam "helyén" (ugyanis még nem nőtt ki) megjelent egy piros dudor, nagyon fájt. 2 nap múlva "kidurrant" és sós lé jött belőle (bocsánat a megfogalmazásért). Ezután nem tapasztaltam semmi rendelleneset, nem fájt, a dudor is eltűnt.
Kb. 1 hete érzem, hogy az íny alatt ott van a bölcsességfog, de nem tört még át. Azon a területen szürkés színű az íny, és ha megnyomom a nyelvemmel, nagyon kellemetlen szagú, és néha ugyanolyan sós ízű. Nem fáj, de a szag nagyon zavar és aggaszt. A másik oldalon ki kellett húzni a bölcsességfogamat, csak félig tudott kinőni, mert ferdén nőtt és nekiütközött a 7es fognak. Lehet, hogy ez sem tud kinőni, és begyulladt emiatt az íny, gennyes?
Kértem időpontot a fogorvoshoz, egyébként is esedékes volt a vizsgálat. December 9-én megyek, addig lehet nagyobb baj? Érdemes lenne hamarabb menni? Körzeti orvos ellátna, ha nem időpontra mennék ezzel a panasszal?
Sajnos nem történt semmi.. Készült panorámaröntgen, az alapján annyit mondott az orvos, hogy meg kell várni, kinő e a fog. De mégis meddig várjak? Öblögetőt ajánlott az orvos a kellemetlen szag ellen, de engem akkor is aggaszt a dolog, mégiscsak bomlik ott valami, az ínyem?
Nem én vagyok szakértő, de a röntgenen úgy látszik, hogy a bölcsességfog nekiütközik az előtte lévő fognak, a másik oldalon is így történt és azt ki kellett húzni. Az is gyanús, hogy már régóta (kb. 2 hónap) ki tudom tapintani a fogat az íny alatt, de még mindig nem tört át!
Érdemes lenne megmutatni másik orvosnak, akár szájsebésznek a röntgenfelvételt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!