Antibiotikumtol elmulik a gyulladas ha nem megyek fogorvoshoz?
A háziorvos nem fogorvos, nem tudja, hogy a gyulladás pontosan mitől van. A gyógyszer és az öblögetés lehet, hogy csak elfedi a tüneteket, de nem gyógyult meg, és még nagyobb baj lesz belőle.
Mennyi az esély arra, hogy veled is az történjen a fogorvosnál, amit az ismerős ismerősének az ismerősével???
Szinte semmi.
Nyilván sejted hogy a leukémia így is úgy is elvitte volna az illetőt, ha nem megy fogdokihoz is, szegény.
A kérdésedet illetően, átmenetileg lehúzza a gyulladást az antibiotikum, na és akkor menj el dokihoz. Mert újra be fog gyulladni, sajnos nem is sokára, lehet két három nap múlva, ugyanis a már gyökérkezelt elhalt fogad gyökerénél nem fog kiírtódni minden baci. Az belobban az első adandó alkalommal. Most rendbe tudják hozni könnyebben, mint ha mondjuk a környéke is begyullad. Ráadásul, a sok antibiotikummal és gyógyszerrel addig a gyomrod és a szervezeted is terheled. Menj el, szólj a dokinak hogy rettegsz, aztán kapsz injekciót és simán kezelni fog, te meg nem is érted majd miért féltél.
Nem fog elmúlni, csak ideiglenesen, utána újra begyullad és be is dagadhat az arcod, iszonyú fájdalmad is lehet, rá mehet más szerveidre a gyulladás, inkább ettől félj, ne a fogorvostól. Nálam jobban nem hiszem, hogy bárki is fél, de én elmentem egy letört, gyökérkezelt foggal, kihúzták, semmit nem éreztem, csak az injekciót, a vérzés hamar elállt, negyed órát kellett gézre harapni.
A leukémiás ismerősöd nem a fogászat miatt halt meg, hanem a rák miatt. Remélem azt nem képzeled be, hogy neked is az van.
Addig menj el ameddig nem nagyon fáj, mert akkor a kezelés, vagy a húzás sem lesz fájdalmas. Minél előbb mész, annál hamarabb túl leszel rajta és megnyugszol.
Keress egy jó fogorvost, akit mások is dícsérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!