Apámnak van igaza vagy a fogorvosnak?
Apám elment a körzeti fogorvoshoz, hogy fáj a foga. Ott kiderült, hogy egy másik foga is lyukas. A forvos a nem fájó fog kezelését kezdte el, és elmondta, ez eltart pár hétig, és majd csak utána foglalkozik a másik foggal.
Apám még aznap elment egy magánorvoshoz, aki egyből betömte.
A második kezelésen persze egyből feltűnt a körzetinek, hogy a fog be van tömve, és „nekiment” apámnak, hogy hogyan merészelte betömettetni.
Szerintem apámnak van igaza. Miért várjon, miért bírja ki hetekig, ha normális fogorvos egyből betömi?
Fájós fogat hogyan tömött be egyből magánorvos, azt előbb ki kellett volna kezelni, szerintem a körzetis a fájóst kezeli és a nem fájós lyukast hagyta meg, az valóban ráér- het addig.
Amúgy engem magánorvos is letolt már, hogy menjek ahhoz az orvoshoz, aki a hidamat csinálta jó pár évvel azelőtt.
„viszont azt nem értem hogy miért ment vissza a körzetihez?”
Mert arra sem neki (sem nekem) nincs pénze, hogy a magánt kifizesse. Erre a tömésre még összehoztuk a pénzt.
Szabad orvosválasztás van, dönthetett úgy, hogy ahhoz megy, akihez tartozik, vagy megpróbál elmenni máshoz, akár magánhoz.
Viszont, ha valaki egyszer elmegy egy magánhoz, kellemetlen visszamenni ugyanahhoz a körzetihez...
A fogorvosok nem szokták szeretni, ha szimultán több fogorvoshoz jár az ember. Ez szerintem teljesen jogos.
A fájó fog kezelése egyébként nyilván az elsőbbsége. Lehet egyébként, hogy a körzeti fogorvos azt hitte, hogy a másik rossz fogból sugárzik a fájdalom (ami nem ritka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!