Hiányzó fogak esetén megoldható a fogszabályzás?
Olyat fogok mindenképp, köszönöm! Orvoshoz is mielőbb elmegyek, csak azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam mire számítsak, hátha valakinek volt/van hasonló problémája. Esetleg olyan, akinek húzták a fogát, de csak az egyik oldalon, azaz lehet-e úgy eredményesen fogszabályozni, hogy az egyik felén kevesebb fog lesz? Fogszabályzóra szerintem biztosan szükség lesz, mert nagyon torlódottak a fogaim mint alul mind felül.
Már elkezdtem keresni, de sajnos egyelőre nem jártam sikerrel. Egy jó orvost találtam, de kiderült, hogy ő csak fogbeültetéssel foglalkozik, szabályozással nem. Találtam egy állítólag nagyon jó fogszabályozó orvost is, őt egyelőre nem sikerült elérnem, de bízom benne mielőbb elérem.
Közben jártam egy elég jó fogszabályozó orvosnál, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár annak adhat támpontot: Azt mondta, hogy lehet pótolni a hiányzó fogakat, azonban a meglévő jobb felső 2. metszőm sem épp átlagos méretű. Szerinte egyébként is nehéz a második metszőt kialakítani implantátumból, de nekem az átlagtól kisebb ez a fogam, így nem valószínű, hogy sikerülne teljesen szimmetrikusra. Mindez (szabályozás és két implantátum) minimum 1.500.000 forint lenne, amit még növelhetnek a kezelés alatt fellépő nem várt beavatkozások.
A másik verzió, hogy a bal oldali metszőfog helyén lévő szemfog kerül metszőfoggá alakításra. Ám mint írtam a jobb oldali meglévő metszőfogam pici, alacsonyan helyezkedik el az ínyben, így a szemfog vonala magasabban lenne még ha le is húzza. Ez esetben az alsó hiányzó rágófogat sem lehetne pótolni, hisz akkor páratlanul lennének ami hosszú távon fogvesztést okoz. Viszont ez sem lenne fájdalommentes kezelés, mivel a hiányzó fogak helyére be kell hozni a hátul lévő rágófogakat is, amihez "szögelni" kell az ínyt és a szájpadlást, hogy legyen mibe kapaszkodniuk. Mindez 1,5-2 év és kb. 700 ezer forint lenne, amit még befolyásolhatnak ugyancsak a nem árt tényezők.
Kicsit elkeseredtem, még elmegyek 1-2 másik fogorvosokhoz véleményt kérni. Elég hosszú, drága és fájdalmas kezelés, jobb több véleményt meghallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!