Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért nem húzódik hátra a...

Miért nem húzódik hátra a fityma a makkról?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az öcsém eddig csak nekem merte elmondani, de eléggé szégyenli! Merev állapotban a fityma csak egy picit húzódik hátra. Segítséggel le lehet húzni a makkról, de feszül, és ennél tovább húzva fáj neki!

Orvoshoz nem fog menni, mert túl szégyenlős!

Tudtok valami, olyan módszert amivel magának meg tudja csinálni? 14 éves

2010. jún. 24. 21:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

@ 19:13-as off

OFF: Bár ez a kérdés ide erősen OFF-nak számít, és nem azért kérdeztem rá, hogy ebből most itt új spin-OFF topicot kreáljunk, azért azt elmondanám, hogy megértelek 13 éves srác, hogy nem valami kellemes, de ennél normálisabb megoldás is létezik, minthogy most itt egyenként tiltakozósdit játsszunk. Egy másik topicban ezt már külön kirészleteztük elég vesésen, ott is sokan elmondták a véleményüket erről. Egyeseket meg a társaik aláznak meg azért, csak mert szólni merészelnek szóval ez sem biztos, hogy a legjobb megoldások közé tartozik.

Itt kollektív kommunikációra lenne szükség, mégpedig arra, hogy az osztályfőnökkel ill. a szülőkkel megbeszélnétek, hogy az orvos a vizsgálat előtti ofőórát veletek töltse, amin részletes tájékoztatást ad a dolgokról, és ott mindenki baráti vitaközegben, fórumszerűen elmondhatná elképzeléseit, félelmeit. Erről a módszerről többen visszajelezték, hogy működőképes, ezért is merem ajánlani.

A vizsgálatok elvégzését hivatalos protokoll írja elő, kibújni alóla nem lehet, azonban barátibbá tenni minden további nélkül. Kivételek csak speciális esetben vagy külön kérvényre fordul6nak elő, úgy tudom. Az ugyanis nem megoldás, hogy most itt mindenki tiltakozik, DE a vizsgálatot SEHOL nem hajtják végre. Ezért van itt a fórumon is annyi fitymaszűkületes. Szóval a tiltakozás am. sem oldja meg a problémát. Ide kompromisszumos megoldásra van szükség, és nem mindenkinek az ellentéteket kellene keresni, hanem a megoldásokat! A fiatalokat meg nem riogatni kéne, hanem reprezentatívan tájékoztatni. Ez itt a főgond. OFF VÉGE!

A kompromisszumos megoldások érdekelnek... van néhány ötlet... de ez most nem tartozik ebbe a topikba. Akit érdekel, azzal szívesen megosztom. :-)

:ON

========-========

@ Kérdező

Hali Judith!

Úgy emlékeztem, hogy volt egy közös topik, ahol Xman leírta a papsajtmályva-oldat elkészítési módját, ezt most ide belinkelem.

A papsajtról annyit kell tudnod, hogy frissen szedve a leghatásosabb, és a híres Maria Treben féle Füvészkönyv is ajánlja mind gyermekek, mind felnőttek fitymaszűkületének oldására.

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__8..

(INFÓ: Xman hozzászólása a 05-29 16:36-os)

Előre elnézést kérek, ha esetlegesen indiszkrétnek tűnök bizonyos kérdéseimmel, de érdekelne,...

_ Öcséd kisgyerekkora óta ennyire visszahúzódó, félénk?

_ Vannak barátai? Mennyire barátkozós, kíváncsi típus?

_ Szüleitek milyenek voltak vele?

_ Nem érte gyermekkorában vmiféle trauma vagy baleset, ami ennyire nyomott hagyott benne?

_ Milyen testalkatú? Milyen magas és hány kiló?

_ Beszéltél vele a külső segítségkérésről? (Most még semmi esetre se riogasd orvossal, orvosi vizsgálatokkal, sztem örül, hogy szünet van! Kár volna pont most belerondítani ezzel a lelkébe, mert az alapján, amit eddig leírtál róla, nagyon korainak érzem!!!)

_ Most mi a helyzet? Hogy van?

_ Húzogatjátok azóta? Esetleg elkezdted őt megtanítani rá?? (Nagyon fontos!)

A papsajt-oldatot e mellé ajánlatos, addig, ha gyulladás is fennáll kamillát főzz neki este, amíg meleg lógassa bele, áztassa ki a fütyijét, utána kezdje csak el óvatosan hátrahúzni. Nagy valószínűséggel eleinte talán félhet tőle, meg a fájdalomtól. Itt azonban tudnod kell, hogy ez a fájdalom inkább pszichés eredetű, mint a fityma fájdalma, ugyanis az agy érdekes módon a félelmeket fájó emlékké, képzetté alakítja, ezt kell neked megcáfolnod, és némi szuggerációval elhitetned vele, hogy nem fog fájni, ez egy afféle hipnózisféleség, amivel (és a te hidegvéreddel) együtt képes le7sz ezt a fajta pszichés eredetű "fájófélelmet" lecsökkentened. Ez is működőképes dolog, nem egyszer sikerrel tudtam magam is alkalmazni, erről tudnék mesélni...

Most pedig... várjuk a válaszaidat!

Reméljük, jobb híreid vannak... :-)

Üdv: EE

2010. jún. 27. 20:55
 22/44 A kérdező kommentje:

Szia EE!

Nos az öcsémnek vanna barátai, elég barátkozós típus és szeret társaságban lenni.

A szüleimmel sincs semmi gond, hiszen bármit elmondhat(na)

nekik, de valahogy ebben a témában nagyon szégyenlős!

A vizsgálatról annyit szeretnék, hogy én nem akartam "agresszív lenni", csak meglegyen az a biztos barátias környezet a vizsgálaton, mert még szégyenlősebb lesz!

Próbáltuk huzogatni, és mutattam neki, hogy hogyan csinálja magának, mert én nem mindig vagyok este itthon!

Kipróbáljuk majd a papsajtos "fürdőt" is, attól nem fél.

Legalábbis nekem ezt mondta.

A kammilát is kipróbáljuk, és ha javul, nem viszem orvoshoz!

Köszönöm a választ!

2010. jún. 27. 21:06
 23/44 A kérdező kommentje:

Kimaradt:

170 cm körüli. 50 kg.

Testalkata pedig kicsitt vézna, de mivel sportol kezd izmosodni!

Trauma nem érte, ÉS GYEREK kora óta ilyen ebbe a témába!

2010. jún. 27. 21:09
 24/44 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Köszi az infókat, és a jó híreket, kedves Judith! :-)

Örülök, hogy ezek szerint harmonikus a környezet nálatok, és ez adja meg a következő ötletemet.

1.) Orvosokról egy szót se előtte! ("Pánik" szót se használj!) :-o

2.) Ülj le mellé vmeik este, akár már ma!

Nem tudom, neked volt-e valaha vmi kellemetlen problémád, amivel nem mertél a szüleidhez fordulni, amiről azt gtad, hogy nem le7 nekik elmondani. Ha volt ilyen meséld el neki. A gyerekek, és a serdülők is nagyon szeretik még a mesét, hiszen részben még gyerekek! :-)

Meséld el neki a dilemmáidat, hogy érezze, nincs egyedül ezzel a problémával!

Utalgass rá, hogy szüleid hogy fogadták a te problémáidat, és hogy azóta sokkal boldogabb vagy, mert meg tudtál nyílni.

Az öcsédnek most PONT ERRE A TANÍTÁSRA LENNE SZÜKSÉGE, vagyis, hogy tanítsd meg arra, amire ő most még képtelennek érzi magát: MEGNYÍLNI! (mások előtt)

Ha bízik benned, akkor azt is el fogja hinni, hogy a szüleid uúgy fogadnák azt, ha elmondaná nekik a legintimebb problémáját, ahogyan te is! Így van esélye, hogy magától rájöjjön arra, hogy talán velük is megoszthatná, és akkor semmi baj nem történne. Hiszen kisbaba korotok óta mellettetek állnak, miért pont most hagynának magatokra a problémáitokra? Ezt csak ő hiszi! Bizonyítsd be, hogy ennek SEMMI ALAPJA SINCS!

3.) Ha elhatározza magát, hogy elmondja nekik, biztosítsd őt támogatásodról, hogy érezze azt, hogy van aki lelkileg MELLETTE VAN, és MELLETTE LESZ, amikor elmondja nekik. Ha elmondja, nagyon nagy kő fog leesni a szívéről, és EZZEL AZ ELSŐ, ÉS EGYBEN A LEGFONTOSABB LÉPÉST MEGTETTÉTEK affelé, hogy az öcsi meggyógyuljon -- lelkileg. És most ez a legfontosabb!!! :-o

A többi dologról most még korai beszélni, ezért nem akartam, hogy az orvosi vizsgálatos témából itt nyomban SPIN-OFF legyen! Az csak egy 1xű kérdés volt, jól elvitte a figyelmet a problémátokról. HIBA LENNE PONT MOST, PONT EZZEL AZ IDE NEM TARTOZÓ DOLOGGAL FOGLALKOZNI, AMIKOR EZ MÉG JÓVAL ODÉBB VAN! AZ ÖCSÉDNEK ELSŐSORBAN A LELKE BETEG, NEM A TESTE, A FÁJDALMAIT ZÖMMEL IJEDTSÉG OKOZZA, ez pedig pszichoszomatikus!

=======

!!! Ha bármilyen tipp, tanács kell, szólj bátran!!!! :-o

(Akár itt, akár >>priviben!)

A (gyermek)pszichológia egy picit bonyolultabb témakör, de ahogy látom, nagyon jól megbírkózol a feladattal, kedves Judith, és ha ezt -- amit fent leírtam most frissen -- megcsinálod, és sikerül áttörést elérni, nagyon büszke lehetsz magadra, ahogy mi is Rád! :-)

Egyébként ez nekem inkább fékproblémának tűnik mintsem fitymaszűkületnek...

Most mennem kell, később beszélünk, és FEL A FEJJEL!:-)

NAGYON JÓL CSINÁLOD! :-D

2010. jún. 27. 21:35
 25/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a bíztatást!

Mindent kipróbáltam amit eddig irtatok!

Tegnap este huzogattam neki, szegénykémnek megmerevedett, nagyon elpirult, de mondtam neki, hogy semmi baj, mert ez egy természetes dolog, amitől megnyugodott!

Mereven huzogattam neki hátra még akkor is picit mikor fájt neki, és nemtudom, hogy a bőr lazulhatott vagy valami feltapadás volt, de most valamennyivel hátrább jött és ilyen bőrmaradványok voltak ott amiket nem lehetett lemosni!

2010. jún. 28. 12:59
 26/44 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Bőrmaradványok??? :-O

Nem szmegmára (megszilárdult v. megkövesedett, eredetileg túrós állagú fitymafaggyúra) gondolsz?

Év elején engem is megkeresett valaki, akiről kiderült, felnőttkora ellenére SOSEM MERTE hátrahúzni a fitymáját, ezért a segítségemmel petyhüdt állapotban sikerült teljesen hátrahúzni a fitymáját, (hasonlóképpen rettegett tőle, mint az Öcsid,) azonban sem a látvány, sem a szag nem éppen a "még tolerál6ó" kategóriába tartozik... o.O ˙ Nagyon el volt hanyagolva szegény, és tele volt félelmekkel. Neki személyes találkozásra volt szüksége ahhoz, hogy az önbizalma teljesen helyrejöjjön, és felbátorodjon. Két hete meg is műtötték, jól van. Most már ő is segít, akiknek fékproblémájuk van, azonban neki személyes élményei vannak erről. Őróla írok a tegnapi 20:50-es topikban másodikként belinkelt oldalon is, (amelyiken Xman megírta a papsajtos fürdő elkészítési módját is). A történetet részletesebben az EE [05-31 07:50]-es hszsban írtam meg a belinkelt oldalon.

A rászáradt, megkövesedett szmegma általában azonnal nem mos6ó le, idő kell neki, és dörzsölés, vmint hüvelykujjal történő morzsolás hatására kezd majd feloldódni, és majd szépen lassan fog csak lejönni.

Úgy 11-12 éves kortól kezdett el ez igazán a makk árkában, a fitymával való egybeolvadásánál gazdagon elhelyezkedő faggyúmirigyek által termelődni, ami a vizelettel, s az elhalt hámsejtekkel vegyülve kellemetlen, rossz szagúvá válik (hadd ne írjam körül... <<:-I ), s túrós, beszáradt esetben akár szilárdabb állagot is fel tud venni. Morzsolva olyan, mint a radírforgács vagy papírzsebkendő-foszlányok. Ez azonban túltermelődésneél már a makkra is feltapadhat egyre feljebb, ahogyan a fityma görgeti egyre kifelé a makk vége irányába. Ez tűnhet úgy, akár a bőrfoszlány.

És ha nem távolítjátok el neki, a fitymát a bekövesedett faggyú összetapaszt6ja, összehegesítheti, ez szokott pl. fitymaszűkületet is okozni.

Ezért előtte mindig kamillás ill. papsajtos fürdő (inkább utóbbi, ha van) melegen, gyulladáscsökkentésként meg hidegen!

A fitymafékjét megnézted, megvizsgáltad neki? Nem rövid? Nem érez fájdalmat v. feszülést ott esetleg, amikor hátrahúzod neki?

(Próbálja meg ő is hátrahúzni a fityeszt, úgy hogy felügyeled neki, kben nem fogja AKARNI hátrahúzni, ahhoz pedig azért kéne némi önbizalom, és az előbb általad leírt merevedéses szitunál NAGYON JÓL CSINÁLTAD, ugye megmondtam!? :-D)

Most lépek, majd még visszanézek...

2010. jún. 28. 17:22
 27/44 anonim ***** válasza:

EE sok igazat írt,de olyan hogy kötelező vizsgálat olyan nincs,majd linkelek egy oldalt,ahol ez le van részletesen írva és egyáltalán nem igaz hogy kicikiznék a többiek ha szólni merne hogy ne tömegesen,futószalag szerűen vizsgálják meg,mert mindenki utálja ezt a módszert,csak nem mernek szólni és már sok diák tagadott meg ilyen vizsgálatot,mert 14 éves kortól azt tagadsz meg amit akarsz és mentek inkább általunk már ismert és megbízott orvoshoz.Én csaj vagyok és én sem engedtem volna hogy az iskolaorvos a bugyimba nézegessen v. fogdossa a mellem,hiszen nekünk nőknek sem mindegy hogy pl. ki a nőgyógyászunk.Egyébként meg sok helyen ilyen fogdosásnál nincs is kesztyű,v. kesztyű csere,hát elég undorító és még össze is szedhet valamit.

Nem tudom hányadikas?

Mert sok helyen középiskolába már nincs ilyen vizsgálat és ha mégis lenne jobban jártok ha elviszitek egy urológushoz inkább.

És azért már egyáltalán nem kis gyerek,szóval magának kellene húzkodnia és főleg nem előtted,mert akár mennyire is jó a viszonyotok azért ez kicsit túlzás.De a fürdés közben húzkodás az tényleg beszokott válni.Szóval sok sikert és csak húzkodja,de ha 2 héten belül nem érez javulást akkor fontold meg az orvost.

2010. jún. 28. 17:34
 28/44 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..

Itt részletesen találkozhat a jogaival vizsgálatokkal kapcsolatban és ezt felvilágosításként nem lebeszélésként küldöm.Számára szimpi orvost találjatok akár ha most akár ha később kellene.

2010. jún. 28. 17:35
 29/44 anonim ***** válasza:
Én lányként vagyok már kiskorom (9-10)óta tök szégyenlős,és engem sem ért semmi attrócitás,egyszerűen ne keverjen már senki ott ha az ember öltözik,bár a 26 évemmel ez mára már érhtető is.Nekem meg az fúra ha 18-25 éves szőrős pasikhoz bemászkál az anyjuk ha fürdenek.Szóval én semmi kivetni valót nem láttok benne,még mindig jobb mintha valaki magamutogató.Ez a pár kapcsolatomat nem gátolja.
2010. jún. 28. 18:15
 30/44 anonim ***** válasza:

Na, pontosan ettől féltem!

A 17:35-ben belinkelt hivatkozás nem hivatalos oldalra vezet, hanem egy GyK- topikra, ami közben vitafórum lett, tehát nem reprezentatív, hanem csak egy szelet az egészből, egy kivonat és véleményeket közöl nem egyértelmű bizonyítékok alapján, amit mindenki keselyűként úgy értelmez ahogyan akar.

(A "keselyűként" mint módhatározó, itt úgy értelmezendő, hogy valaki valamire be van indulva, ki van hegyezve, keresi a pontot a kritikára és a súrlódásra, mert neki személyes élménye alapján VÉLEMÉNYE van valamiről, és ezt annak megfelelően boncolgatja, hogy az legalább részben megfelejen vagy ellenkezzen azzal, amit ő tapasztalt.)

Mondtam hogy nem szerencsés ebből a topikból SPIN-OFF-ot csinálni! Ha bajod van az orvosi vizsgálatokkal írj a belinkelt vitafórumba, DE NE IDE!

NEM ERRŐL SZÓL EZ A TOPIK, szóval HAGYJUK MÁR ITT EZT A TÉMÁT!!!

Itt most egy adott probléma van, ahhoz szóljatok hozzá vagy ne!

>> [link]

(Amikor a témát felhoztam a gyerekkel kapcsolatban kérdeztem, nem OFF-ként...)

EE

2010. jún. 28. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!