Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Lehet, hogy herevisszerem van?

Lehet, hogy herevisszerem van?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. kb. másfél éve kezdődött, hogy a bal herémnél egy tompa nyomást érzek. ez kb. 1-2 havonta jelentkezik és nem tart tovább 4-5 napnál.

mostanában, amikor sokat állok, akkor érzem, hogy mintha 1 ér vastagabb lenne és húzó érzést is érzek.

már voltam 3 különböző urológusnál,(utoljára januárban) de egyik sem mondott semmit, hogy visszeres lenne.

lehetséges, hogy akkor is érezhet az ember ilyen fájdalmat, ha nincs visszere? nagyon sok mindent elolvastam a neten erről a betegségről. írják, hogy esetleg megnő a herék hőmérséklete. az a helyzet, hogy az enyém inkább hidegebbnek tűnik.

az normális, hogy ha behúzom a hasam, akkor a bal herém feljebb csúszik?

nem akarok elmenni még 1x dokihoz, mert 3 azért nem tévedhet, meg már így is hülyének néznek a szüleim.

2010. jún. 19. 23:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Hali!

Hát neked aztán nem könnyű... o.O ...nem irigyellek...

Miért urológushoz mész? Miért nem andrológushoz (férfigyógyász)?

Az urológus csak a mechanikai zavarokat próbálja megoldani, az andrológus szakorvos azonban kifejezetten a férfi problémáira specializálódott.

Elmondom neked, én is furcsállom az általad leírottakat.

_ Először is... 1-2 havonta 4-5 napig?

Az általad leírt tüneteket csak eddig érzed jelen? A húzó viszeres érzés ezt követkően megszűnik? Tapintásra is?

_ Kettő.

A viszerességkor ugye a herevénák megvastagodnak, megduzzadnak, szabálytalan formájúvá válnak. Gyulladás keletkezik, ami miatt a herék hőmérséklete megemelkedik, a te esetedben azonban lecsökken!???

_ Három.

A baloldali here feljebbcsúszása sztem nem, vagy nem feltétlenül függ a hasad behúzásától. Magamon legalábbis nem vettem észre ilyesmit, pedig többször is kipróbáltam. Létezik azonban egy cremaster-reflex, ami annyit takar, hogyha a combod belső oldalán végighúzunk a térdtől visszafelé egy (hideg) tárgyat, akkor a hererázó izom (M. cremaster) összehúzódik, ami megemeli az azonoldali herét.

_ Négy.

Sportolsz valamit? Mióta és milyen rendszerességgel, ha igen? Gyúrni is eljársz?

_ Öt.

Hasprés (hasi nyomás, akár pl. székelés, hasizom-feszítés... stb.) következtében az általad említett tünetek, ill. a viszeresség érzése, fájdalom a heréidben vagy vhol a nemi szerveidben nem jelentkezik? Szorulásos betegség, hasmenés, puffadásos görcs mostanában nem fordult elő? Esetleg BÁRHOL a testedben BÁRMILYEN MÁS BETEGSÉG?

Téged egyébként mennyire zavar ez az egész? Mennyire korlátoz pl. a napi munkavégzésedben, sportolás, szex közben... stb.?

Figyu! FEL A FEJJEL! Okés? :-)

Nem ígérem, hogy fixre kifundálom neked, mi ez, de talán segíthetek utat mutatni, talán sikerül vmit javítani... "talán"... (:-S

Még azzal sokat segítenél, ha jó alaposan átgondolnád az egészet, és megpróbálnál emlékezni. Elsősorban arra próbálj visszaemlékezni, hogyan indult ez az egész, mi történ7ett másfél éve, ami kiváltotta ezt az egészet? (Tökönrúgtak? Baleset ért? Szeretkeztél a barátnőddel, esetleg az előjáték során kiszívta a heréidet? Fertőzés?... stb.)

Bármi, ami eszedbe jut erről a problémáról vagy annak kialakulásáról FONTOS le7!

Légy türelmes, próbálj meg nem ezzel foglalkozni, s nem aggódni! Segítek, okés? ;-)

FEL A FEJJEL! :-)

Üdv: EE

2010. jún. 21. 07:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!