GG1234 kérdése:
Meddőségi klinikára járunk, most voltam sperma vizsgálaton, minden értékem minimum szint alatti volt. 1 Évvel ezelőtt tökéletes eredményem volt, azt mondta az orvos hogy ennél jobb már épp hogy lehetne. Tényleg ennyit romolhat 1 év alatt?
Figyelt kérdés
Nem változtattam az étrendemen, 2 héttel előtte influenzás voltam. Olvastam hogy valamennyit ez is számít.tegnap 20:24
1/4 Ypszilon1980 válasza:
Számít nagyon is, sőt az is számít ha meleg vízben kádban fürödtél mintaadás előtt a megtartóztatási időszakban. Nagyon sok mindentől függ egyébként is, ha szedtél gyógyszert, attól is, antibiotikum is képes pillanatok alatt akár a 100 milliós spermiumszámot lecsökkenteni 5 millióra. Meg kell ismételni 1 hónap múlva, miután meggyógyultál teljesen. De amúgy ha ICSI lesz a javaslat lombikra, akkor nem gáz, kiválogatják mikroszkóp alatt.
2/4 A kérdező kommentje:
Most kaptam meg a DNS fregmentációs eredményt, DNS fregmentációs eredmény 37,4% (nagyon rossz :( ) ; 606MFI közepesesn fregmentált DNS állomány ; Erős festődésű DNS állomány (HDS) 8% . Szomorú vagyok, kíváncsi vagyok majd a doktor mit fog mondani.
tegnap 21:09
3/4 Ypszilon1980 válasza:
Ezen nem nagyon lehet javítani, max ha kiderül van valami gyulladás, akkor azt kell kezelni, tenyésztés volt? Szerintem ne keseredj el, javulhatnak ezek az értékek maguktól is, esetleg életmód váltással.
4/4 Ypszilon1980 válasza:
Még annyit, hogy ez a DNS fragmentáció sem mindenhol érdekes, mi 3 éve lombikozunk és soha senki sem kért ilyen vizsgálatot nekem, de valószínűleg ahol vagyok ott ezzel úgysem tudnak mit kezdeni, úgyis ICSI-t javasolt nekünk az andrológus, de laikusként írom, nem vagyok szakértő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!