Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Meddőségi klinikára járunk,...

GG1234 kérdése:

Meddőségi klinikára járunk, most voltam sperma vizsgálaton, minden értékem minimum szint alatti volt. 1 Évvel ezelőtt tökéletes eredményem volt, azt mondta az orvos hogy ennél jobb már épp hogy lehetne. Tényleg ennyit romolhat 1 év alatt?

Figyelt kérdés
Nem változtattam az étrendemen, 2 héttel előtte influenzás voltam. Olvastam hogy valamennyit ez is számít.

tegnap 20:24
 1/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Számít nagyon is, sőt az is számít ha meleg vízben kádban fürödtél mintaadás előtt a megtartóztatási időszakban. Nagyon sok mindentől függ egyébként is, ha szedtél gyógyszert, attól is, antibiotikum is képes pillanatok alatt akár a 100 milliós spermiumszámot lecsökkenteni 5 millióra. Meg kell ismételni 1 hónap múlva, miután meggyógyultál teljesen. De amúgy ha ICSI lesz a javaslat lombikra, akkor nem gáz, kiválogatják mikroszkóp alatt.
tegnap 20:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Most kaptam meg a DNS fregmentációs eredményt, DNS fregmentációs eredmény 37,4% (nagyon rossz :( ) ; 606MFI közepesesn fregmentált DNS állomány ; Erős festődésű DNS állomány (HDS) 8% . Szomorú vagyok, kíváncsi vagyok majd a doktor mit fog mondani.
tegnap 21:09
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ezen nem nagyon lehet javítani, max ha kiderül van valami gyulladás, akkor azt kell kezelni, tenyésztés volt? Szerintem ne keseredj el, javulhatnak ezek az értékek maguktól is, esetleg életmód váltással.
tegnap 22:22
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Még annyit, hogy ez a DNS fragmentáció sem mindenhol érdekes, mi 3 éve lombikozunk és soha senki sem kért ilyen vizsgálatot nekem, de valószínűleg ahol vagyok ott ezzel úgysem tudnak mit kezdeni, úgyis ICSI-t javasolt nekünk az andrológus, de laikusként írom, nem vagyok szakértő.
tegnap 22:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!