Fitymaolaj ( Ingeborg Stadelman féle ) hatásossága? / Ezt másként gátmasszázsolajnak nevezik )
Ha manuálisan nem lehet megoldani,akkor a dokik miért írogatnak fel erre sztereoidos kenőcsöket ?
Akkor itt most ki az okosabb az előző válaszoló ,vagy az orvosok .
Enyhe, de erekciónál nagyon zavaró, tehát tenni kell valamit.
Első körben megkérdezem urológusoktól, hogy javasolják-e a szteroid kenőcsös "manuálterápiát".
Csak érdeklődtem, hogy mi a tapasztalat az emlíett olajjal. De az is érdekelne, hogy mire jutottak a szteroidos kenőccsel próbálkozók.
Csakhogy ezek a cikkek gyermekek és nem felnőttek esetére vonatkoztatják a terápiát. Felnőttkorban azért már közel se ugyanaz a helyzet mint kisgyerekkorban. A 2. cikk szerzője is gyermekorvos.
Ez így még nem meggyőző.
Ne tologassuk a gólkaput. Azt mondtad hogy a kenőcsök placebók, hoztam tanulmányokat arra, hogy nem azok. Felnőtt korban sem lesz belőle placebo, max kevésbé hatásos eleve a hadművelet. És semmi ok nincs arra, hogy attól hogy valaki eléri a 18-at, hirtelen kezelhetetlenné váljon a születése óta meglévő természetes fitymaszűkülete.
Azt amúgy írják is ( [link] — "Teenagers and adult men with phimosis usually have acquired phimosis. This means that their foreskin became tight or stuck to their glans over the years as a result of injury, scar tissue or inflammations. Surgery is usually needed to treat this kind of phimosis."), hogy a tinédzserek és felnőttek jellemzően szerzett fitymaszűkülettel rendelkeznek, bár ahogy elnézem a Gyakorikérdésekre kirakott kérdéseket, az ide író tinik az esetek túlnyomó részében nem azzal jönnek, hogy "valamikor hátra tudtam húzni de beszűkült", szóval van egy sanda gyanúm, hogy sima, kezeletlen, fiziológiás fitymaszűkülettel van dolgunk. Arra meg a legtöbb modern kutatás azt mondja, hogy a műtét az utolsó dolog amit meg kell próbálni.
Ha elolvasod újra amit írtam az első bekezdésben, akkor tudod hogy szerintem se sutty egyik pillanatról a másikra lesz valamiből "felnőtt". És pont hogy ez a bajom azzal, amikor az emberek másokat lebeszélnek a konzervatív megoldásokról tisztán csak azért mert túllépnek egy bizonyos életkoron (ha szétnézel az oldalon, ez relatíve gyakori válasz).
Amúgy az igaz, hogy a tanulmányok jellemzően 15 éves vagy annál fiatalabb paciensekkel foglalkoznak, de mivel nincs felnőtt tanulmány (most délután elég sokat kerestem, csak arról találtam értekezést hogy van összefüggés a diabétesz és a (patológiás) fimózis kialakulása között — de hát ezt tudjuk...) nincs bizonyíték egyik irányban sem, ami a fiziológiás fitymaszűkületet érinti.
Vannak viszont személyes tapasztalatok (mármint amiket hasonló kérdezős oldalakon, vagy egyéb fórumokon, blogokon az érintettek írnak a próbálkozásaik után) és korántsem mondható lehetetlennek a fityma felnőttkori nyújtása — csak a hatékonysági százalékot nem tudjuk. Más kérdés hogy mennyire meggyőzhetők az orvosok hogy felírjanak egy tubus Diprosalicot ami talán még könnyítene is a dolgon... (hangsúlyozottan nem a szerzett fimózisról beszélek még mindig, bár mintha az egyik tanulmányban láttam volna arra is jeleket (igen, igen, gyerekeknél), hogy arra is, kevésbé, de hatásos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!