Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 14 éves vagyok és kicsit...

14 éves vagyok és kicsit véres a spermám. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Egy olyan 3 hete vettem észre hogy amikor ejakuálok akkor nem fehèr mint ezelőtt hanem pirosos a spermám. Ez mitől lehet? Tudok itthon valamit csinálni ellene anèlkül, hogy orvoshoz kène mennem? Kètsèvbe vagyok esve elèggè!! :(
2017. júl. 6. 18:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Miért, mitől lesz jobb, ha arra biztatunk, hogy minden renden lesz? Akkor nagy növeljük az esélyét, hogy nem mész el orvoshoz. Nem mesében élünk, hanem valóságban, ezért csak azt mindtuk, ami igaz. Ésamúgy sem azt írtuk, hogy tuti, tumor, csak az is lehet, szóval nem direkt csak ijesztgetünk. Itt nem biztatni kell, hanem elérnünk, hogy eljuss az orvosig. Majd ő biztat, ha nincs semmi baj, és neki el is hiheted, míg nekünk nem. Érted? Ha tegyük fel baj lenne, de most elmész dokihoz ahogy tudsz, nagy eséllyel időben vagy és tud segíteni. Ez a legbiztatóbb, amit lehet mondani, a többi csak áltatás. És ezt nem rosz szándékból írom. És igaz, hogy fiatal korban ritkák az ilyen tumorok, de nem fogjuk ezt szajkózni, mert bármi megeshet, vagy mivel nem ismerünk, ez befolyásolhat téged abban, hogy ellátogatsz-e orvoshoz, vagy sem. Szóval igenis vedd komolyan. Pár napon kiderül úgyis, addig viszont kár aggódnod, amíg semmit nem tudsz. A stressz is kárt okoz benned, szóval próbáld meg nem pánikszerűen felfogni, hanem úgy, hogy van egy gyanús tüneted, és a biztonság kedvéért leellenőrzöd, mitől van.
2017. júl. 6. 20:13
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

De ha annyira biztatást szeretnél, tessék (bár ezt már biztos te is megtaláltad):

"A vér az ondóban (haematospermia) származhat a húgyhólyagból, a húgycsőből, a herékből, az ondóhólyagból, a mellékherékből, a prosztatából is. Hátterében egyszerű kőbetegség vagy fertőzés, de akár rosszindulatú elváltozások is állhatnak. Gyakran már egy gyulladás is kiválthatja (prosztata-, mellékhere-, húgycső-, ondóhólyag-), illetve olyan fertőzések, melyeket Chlamydia, herpeszvírus, cytomegalovírus vagy Trichomonas okoz. Érdemes emellett a húgyúti kövességet, a húgycső-polypust és az ondóhólyag cisztáját is kivizsgáltatni.

Sokkal gyakrabban fordul elő, mint ahányszor észreveszik, és gyakran egyáltalán nem is igényel kezelést a véres ondó - ezt azonban az orvosnak kell eldöntenie, mert súlyos betegség is állhat a jelenség mögött."

Mint látod, a legtöbb ok igen könnyen kezehető, és nem súlyos, de ezt nem nekünk kell eldönteni, hanem a szakembernek. Szóval igenis menj el sürgősen a dokihoz. :)

Addig pedig ne izgulj azon, mi lesz, ha tumorod van, amíg nem igazolódott be, hogy az van. A lényeg az, hogy derítsd ki minél hamarabb, mitől lehet ez.

2017. júl. 6. 20:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Rendben! És ha tumor lenne akkor mi történne? Az csak ilyen rosszul hangzik vagy tényleg ilyen komoly?
2017. júl. 7. 07:40
 14/18 szamo77db ***** válasza:
Arra biztatlak, fordulj orvoshoz! Én is gyűlölök orvoshoz járni, de meg kéne nézetned magad. Nem vagyok orvos, ennél jobbat nem tudok ajánlani.
2017. júl. 7. 09:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ne izgulj, menj el orvoshoz, de semmi komoly bajod nincs.

Ez lehet egy felfázástól, gyulladástól, de lehet az is, hogy csak egy kis ér pattant el, de semmi féle képpen se daganattól ( ettől ne is félj)

Jobbulást!

2017. júl. 8. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne a legrosszabbra gondolj egy kisebb (korábbi)felfázás,fertőzés,gyulladás is okozhat ilyen tűneteket.14 éves kortól egyedül elmehetsz urológushoz,ha nem szeretnél otthon szólni,beutaló nem kell(tb kártya,személyi kell).De menj el orvoshoz mert ha most időben elcsípik mi okozza ezt

2017. júl. 8. 18:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Bocs itt a folytatàs:

akkor lehet gyógyszerrel kezelni.A legjobb lenne ha szólnál apuádnak és minnél előbb elmennél orvoshoz.

Majd írd meg mi volt

2017. júl. 8. 18:40
 18/18 anonim válasza:
Csak mondom a here rák is szóba jöhet de az a leginkabb meggyógyítható rák 90% os gyógyulási esély van rá ne izgulj renbe jössz ;)
2017. júl. 20. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!