Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 14 éves vagyok és kicsit...

14 éves vagyok és kicsit véres a spermám. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Egy olyan 3 hete vettem észre hogy amikor ejakuálok akkor nem fehèr mint ezelőtt hanem pirosos a spermám. Ez mitől lehet? Tudok itthon valamit csinálni ellene anèlkül, hogy orvoshoz kène mennem? Kètsèvbe vagyok esve elèggè!! :(
2017. júl. 6. 18:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem rúgtak esetleg tökön mostanába?
2017. júl. 6. 19:17
 2/18 anonim ***** válasza:
77%

Mindenképp szólj a szüleidnek, és a dokihoz is el kéne látogatni.

Tudom, ijesztő gondolat, de az egészség nem játék.

2017. júl. 6. 19:17
 3/18 A kérdező kommentje:
De nem fáj még semmi csak vères. Nagyon kètsègbe vagyok esve, olvastam interneten hogy lehet hogy daganat váltja ki, lehet csak gyulladás. (Jobbik eset) szülőnek szólni nagyon ciki. Ha gyulladás akkor csak gyulladáscsökkentő nem? ;((((
2017. júl. 6. 19:33
 4/18 anonim ***** válasza:
69%

Az a baj, hogy nem biztos hogy gyulladás, de Interneten sem érdemes válaszok után kutatni mert a számítógéped nem tud megvizsgálni.

Sőt, mi sem.

Szülőnek szólni meg miért ciki? Ők is maszturbáltak ennyi idősen, de akár éjjeli folyásra is ráfoghatod, hogy ott láttad.

De ha nekem lenne egy fiam, csak az érdekelne hogy gond van amit meg kell oldanom, nem az hogy természetes dolgokat művel a fürdőszobában.

2017. júl. 6. 19:37
 5/18 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Itt bárki bármit írna, az maximum találgatás lenne. Annyi biztos, hogy nem normális ha véres. Az, hogy mitől van, csak orvosi vizsgálat után derülhet ki pontosan, és minél előbb el kellene menned, mert akár még komoly is lehet a baj. Sose lehet tudni, úgyhogy inkább menj el urológushoz feleslegesen, minthogy későn derüljön ki egy komolyabb betegség, érted.

Ha pedig a szüleid előtt nagyon kínosnak érzed a dolgot, megértem, de egyedül is el tudsz menni orvoshoz, államihoz, vagy akár magánhoz, ahogy gondolod, de maga az, hogy elmenj-e, nem igazán kéne, hogy opció legyen. Nyár van, iskola sincs már, nincs értelme sokáig halogatni. Annál hamarabb megnyugodhatsz, vagy ha valami gond lenne, annál hamarabb lehet kezelni.

Tudom, nem ezt vártad, hogy majd azt írogatjuk neked, hogy menj orvoshoz, de még ha lenne tippünk, hogy mitől lehet, nem jelent sajnos semmit így látatlanban, vizsgálat nélkül. És ne bagatelizáld el, ilyen indokokkal, hogy pl. "De nem is fáj". Rendellenes dolgot tapasztaltál magadon, amire legjobb megoldás, amit írtam, meg előttem is írta már valaki, orvos.

Előtte ha gondolod, utánanézhetsz a városodban rendelő urológusoknak, hogy ahhoz mehess, akiről jó vélemények vannak. Beutaló nem kell, szóval háziorvoshoz nem kell rohannod, viszont időpontot szoktak kérni, ha nem sürgős az eset. Viszont ha odatelefonálsz, szerintem említsd meg a problémát, mert azért nem csak egy rutin szűrésre mész, ami nem fontos, hanem olyan helyen tapasztalsz vérzést, ahol nem kéne. Így lehet, várnod sem kell majd napokat/heteket.

És csak ismétlem magamat, de inkbb tényleg ne próbálkozz otthoni praktikákkal, hogy gyuladáscsökkentő, stb. Azért, mert lehet, hogy csak gyulladás. De 1, azt is kiváltotta valami, csak úgy nem gyullad be semmi, 2, ha meg nem az, akkor az otthoni gyógyíthatással késlelteted a szakszerű kezelést, és ezzel a gyógyulásodat is. Attól pedig ne félj, hohgyegyedül mész orvoshoz, előbb-utóbb úgyis magadnak kell intézned a dolgaidat, főleg ha a szüleid előtt ez ciki neked. A doki meg meg fog vizsgálni, lehet ez lesz az első vizsgálatod, de tartsd szem előtt, hogy ő már számtalan ilyet látott, ő nem tartja ezt gáznak, segítségért mész hozzá, és neki ezt kellő komolysággal is kell kezelnie. Neki az a célja, hogy segítsen meggyógyulnod, megnyugtatni, nem fog kigúnyolni, undorodni tőled, stb. Csak az a lényeg, hogy pontosan írd le a heyzetet, és legyél teljes mértékben őszinte, ne hagyj ki semmilyen részletet csak azért, mert kínosnak találod, vagy hasonló, mert minden apróság fontos lehet. Mondj el mindent, fáj-e, állaga milyen, stb, bár szerintem úgyis kérdezni fog majd mindent, ne lepődj majd meg.

Jobbulást, és remélem megfogadod a tanácsunkat. :)

2017. júl. 6. 19:43
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor az egyetlen lehetőség hogy elmegyek orvoshoz (el is fogok) de akkor is félek hogy ott kiderül hogy tumorbetegsègem van vagy daganat. A gyulladás még az amitől nem kell felni. Minden mástól félek. Az olyan dolgoktol is félek hogy műtét kell stb..elmegyek majd orvoshoz de félek hogy ott meg ki fog derülni valami nagy baj...ettől nagyon félek.
2017. júl. 6. 19:50
 7/18 anonim ***** válasza:
69%
Mi jobb? Ha a doktor elmondja hogy "xy-od van" aztán felír gyógyszert és/vagy elküld kezelésre, vagy otthon szorongani, miközben akármi bajod lehet?
2017. júl. 6. 19:57
 8/18 anonim ***** válasza:
56%
Nézd, remélem, érted, menniyre nem logikus azért nem kideríteni a problémád okát, mert félsz, hogy valóságossá válik a probléma.:) Kevés ugyan, de van esély igen,a tumorra is. De ha most nem derül ki, hanem amikor már más, komolyabb tünetek miatt mondjuk a szüleid küldenek el orvoshoz, akkor lehet már vagy késő lesz, vagy nehezebb lesz felépülnöd. Ha olyan betegségtől félsz, mint a tumor, akkor az a legjobb, minél hamarabb szembenézel vele, mert akkor a legjobbak az esélyeid. De töb, mint valószínű, hogy nem ilyen nagy a baj, de ennek is van esélye. Szóval bátorság. :)
2017. júl. 6. 20:00
 9/18 A kérdező kommentje:
Jó. De ezzel nem biztattok hogy " van esély arra is" de oké oké értem...
2017. júl. 6. 20:05
 10/18 A kérdező kommentje:
"van esély tumorra is"
2017. júl. 6. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!