Kullancs a legnemesebb részen?!
Kb 20 perce vettem észre,hogy valami nem okés a nadrágomban(égető viszketés egy ponton) ,megnéztem semmi.Aztán felfedeztem egy tűhegynyi kis bizbaszt az árbócon. Vért izzadva,remegő kezekkel nagy nehezen sikerült a körmöm hegyével kiszedni a kis köcsögöt.Lefertőtlenítettem stb a helyét,de most meg egy Kékes nagyságú dombocska lett ott.Ilyenkor mi a teendő?Orvosnak nemigazán szeretném mutogatni,hátha csak a bőrirritáció miatt nőtt oda.
Valami tanács?Égessem ki a helyét?
Ha elkapod a Lyme-kórt (amire nincs védőoltás és csak kezelni tudják a tüneteket - tehát van esély arra hogy a kezeletlen betegség és a kialakult szövődmény gyógyíthatatlan), vagy agyhártyagyulladást kapsz (ami szintén súlyos szövődményekkel jár és életveszélyes lehet), majd jobban mérlegelni fogod hogy szégyenlős voltál-e megmutatni a csípés helyét.
A kullancs szakszerűtlen eltávolítása további kockázati tényező, ugyanis ha fertőzött volt akkor akár bele is nyomhattad a sebbe és még biztosabb hogy megfertőzhetett.
Innentől egyértelmű hogy orvosi ellenőrzésre van szükséged a saját érdekedben.
Nem kellett volna nyomkodni, elég lett volna a jódozás, a nyomkodástól lett a kis kék dombocska.
Nem fehér foltocska, hanem kokárdaszerű bőrpír jellemző a lyme kórra. Itt van kép róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!