Lyme kóros lennék?
Nemreg erdoben voltunk kirandulni, es nem sokkal utana a konyekhajlatomban egy piros, ovális foltocska jelent meg. Eleinte nem torodtem vele, azt hittem, beutottem, vagy valami. Aztan ez a folt elkezdett halványulni, viszont noni is. Sokkal hosszabb lett, de nem olyan piros.
A hasamon is keletkeztek foltok szanaszét.
Nem szoltam rola senkinek.
Kb egy honapig volt igy, aztan egyszercsak, egyik naprol a masikra elmult minden.
Azota nem tapasztaltam semmit.
Nem hinném, hogy Lyme-kóros lennél. A foltok kullancscsípés körül alakulnak ki, tehát ha ott nem volt kullancs, akkor mástól lehettek a foltjaid. Én éveket töltöttem a zalai erdőkben, volt jó néhány kullancsom is, de nem lettem Lyme-os. Több száz olyan embert ismerek, akik rendszeresen járják a legfertőzöttebb erdőket, és egy ismerősöm lett Lyme-os 20 év alatt. Annyira nem nagy ennek az esélye, hogy egyetlen kiránduláson begyűjtsd ezt a fertőzést.
Legközelebb ha ilyen helyre mész, a zoknit húzd a nadrág szárára, és fújd be magad kullancsriasztóval.
Nem találtam kullancsot, az igaz.
Arra gondoltam, talán kijott magatol es azert nem, vagy nem tudom.
Apum már volt lyme koros, neki hasonlo tunetei voltak, mint nekem, és a lyme kor sajatossaga az is, hogy nyomtalanul eltunik
És aki lyme kóros, mi fog tortenni vele?:/
Olvastam mar rola, de annyi tunetet felsoroltak, es legtobbjuk csak ilyen "akár ez is lehet" tipusu, de altalaban a Lyme-kórosok mibne szenvednek?
Én voltam Lyme kóros....és bögöly csípésétől...
Tüneteim a következők voltak: szédülés, hányinger, egyszer hőemelkedés, máskor magasabb láz, fáradékonyság. És hát ugye a nagy vörös kör a felkaromon, ahol megcsípett a bögöly. Ahogy kijött a kör, másnap már mentem vérvételre, talán 1 hét után megjött az eredményem, és 3 hét antibiotikumot szedtem.
Uh:/
Nem lehetett tul jo..:(
Nekem semmilyen tunetem nem volt, es a folt sem hasonlitott a Lyme-koros foltra, csak mar a fejembe beszeltek.
Lehet, hogy csak allergia volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!