Kullancs csípte a herémet, lehet valami bajom tőle?
Egy, a szabadban töltött pár nap alatt, kullancsos lettem, ez kb 3-4 napja lehetett, most vettem észre, illetve most sikerült úgy kitekernem, hogy ne szakadjon bele a feje. pár napja fáj a jobb herém, gondolom miatta.
Az egyéb fertőzések mellett lehet bármilyen más problémám amiatt, hogy ezen az érintett területen csípett meg, illetve fáj is?
Bennem már volt párszor kullancs.
Az természetes hogy kiszedés után még pár napig piros, viszket. Ez később elmúlik. Ha pár nap után nem múlik el, ill. később megjelenik folt, stb., mindenképpen irány az orvos.
Jódozd be a csípés helyét, itt elolvashatod meddig kell figyelni:
"Az aszisztens vette ki,nem is doki "
Hát az ciki. Pláne ha csinos az az asszisztens :-)
Fölösleges eltenni a kullancsot, a magyarországi kullancsok 100%-ban Lyme fertőzöttnek tekintendők.
A körzeti orvos sem tud mit csinálni, max. felír annyi antibiotikumot, ami még pont elnyomja a Lyme-folt kialakulását, de nem elég a baktérium teljes kiírtásához.
Kullancstól két bajod lehet; vírusos enkefalitisz (agyvelőgyulladás), illetve Lyme kór.
Nem koptatom a billentyűzetet, utána lehet keresni, hogy melyik micsoda.
A teendő: figyeld az érintett területet, hogy nem alakul-e ki egy növekvő, majd gyűrűszerűvé váló folt.
Ez van, amikor csak meleg vizes fürdés után látszik jól.
Illetve ha belázasodsz, az az enkefalitiszre utal.
Köszönöm a válaszokat.
A linkelt cikket elolvastam: "Az első órákban csak nyiroknedvet szív.", - amikor összenyomtam a potrohát nem volt benne egyáltalán vér, tehát még nagyon az elején lehetett. Viszont ez tegnap volt, én meg szombaton voltam utoljára a folyónál. Elképzelhető, hogy 2 napig vándorolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!