Szerintem enyhe fityma szűkületem van!?
17 éves fiú vagyok és úgy van hogy ha simán ernyedten van a ... akkor rendesen feljön teljesen, szóval tudom takarítani, de ha merevedésem van akkor is feljön a makk alá meg még tovább is, de akkor húzódik és fáj is. Önkielégitésnél néha szokott fájni, de ha pl 3x kiverem egy nap (ami nagyon ritka) akkor piros lesz a bőr és begyullad. Ugye nem a műtét következik, orvoshoz se akarok menni, meg azt se szeretném ha anyámék tudnának róla, mert elég gáz a téma. Úgy néz ki, hogy öszejött egy csaj és félek az első szextől, hogy fog-e fájni.
Segítsetek mit csináljak szerintetek?
Bár látatlanban nem diagnosztizálunk, és én orvos se vagyok, de valószínűségeket lehet írni egy ilyen kérdésre, ha mást nem is.
Esélyesen megnyugodhatsz, szerintem nincs nagy baj. És mivel azt írod, a makkod mögé könnyedén felcsúszik a fitymád, nem valószínű a fitymaszűkület, azonban rövid fitymád lehet.
A rövid fityma oka lehet kisfiú korban fitymaletapadást feloldó műtét (ha lesz hozzá egyszer bátorságod, valamelyik szülődtől kérdezz rá erre), de lehet oka pusztán genetikai, veleszületett.
Jobb volna legalább orvosnak megmutatnod, mert mégis ő a szakember, és látja is.
Addig is amire ügyelj, hogy válts szintén élvezetes, de kíméletesebb maszturbálási technikára. Nyugodtan keress rá neten önkielégítési technikákra fiúk számára -diszkréten persze, nem kell mások orra előtt, ha van rá mód, és nyilvános helyen nem illik neten, hacsak nem nyilvános wifi-, de saját magad is elmélkedhetsz azon, milyen módszerre válts ezután, nehogy túlfeszítsd.
Bár nem derült ki számomra, hogy talán nem túlfeszítésből, vagy nem csak abból ered, hogy begyullad. Hanem netán a technikád olyan, hogy erősen dörzsölöd? Mert akkor ez az, amin változtatnod érdemes.
A maroktechnikák helyett amúgy is nagyon élvezetes megoldás tud lenni az önkielégítés két ujjal: hüvelyk- és mutatóujjal, a pénisz törzsét "húzogatva", enyhe,de határozott nyomással. Ez is ingerli közvetlenül a makkot, de eleve nem muszáj a makkot ingerelni az élvezethez, és az orgazmushoz. Pl evvel is kísérletezhetsz, és ez nem vad, nem dörzsölő/"verő" technika, hanem kíméli az érzékeny bőrfelületet, és túlfeszítéssel se jár.
Vagy pl hason fekve két tenyered a péniszed alá teszed, és a tenyeredbe nyomod - ez is elég kíméletes, mégis élvezetes maszturbálási technika.
Ezen kívül ha mégis "ki akarod verni", akkor használj síkosítót, mert az a dörzsölés ellenében kíméli a bőrfelületet (tehát esetleg "vadabbul is verheted" a péniszed, kockázat nélkül, ha síkosítod), lehet ez növényi olajtól kezdve gyógyszertárakban kaphatóig sok minden (muszáj bátorságot venned vásárolni ott, ha eddig esetleg ez is zavart téged, mert a barátnőddel mit teszel, ha óvszert szeretnél majd vásárolni, tudod...).
Ha semmi nincs kéznél, még a víz, és/vagy a saját nyálad mint síkosító is segít kímélni a péniszed bőrfelületét. Bár azok ne ma leghatékonyabb védelem a dörzsölés ellenében.
De leírásodból tényleg nem derül ki, hogy a dörzsölés miatt gyullad-e be a péniszed bőrfelülete, vagy a túlfeszítésből, vagy mindkettőből. Illetve lehet h ebben te is bizonytalan vagy, de ha mersz legalább esetleg itt írni az eddigi önkielégítési technikádról, akkor esélyesebb megsejteni a gyulladás okát.
Ha orvossal konzultálsz és szemrevételezi a péniszed, szerintem fontos lépés a páros nemi életed kezdetének küszöbén, és leírásod alapján nem valószínű a nagy baj. A doki majd elmondja, mire ügyelj egyedül és párban a nemi tevékenységek során, az alapján, amit a péniszed formájából, fitymád hosszából stb vél.
Tehát erősen javaslom megnyugtatásodra, és ara nézve, hogy pontosan megismerhesd a tested működését, és hogy hogyan bánj a saját testeddel, hogy orvosnak mutasd meg kés kérj diagnózist és tanácsot tőle.
De így látatlanban is az a gyanúm, hogy sanszosan nem lesz baj a csajjal a szexnél, ha tudni fogod, hogyan bánj a nem i szerveddel.
Pl ha veleszületetten rövid fityma a diagnózis, akkor is csak tudnod kell csupán, mit mellőz, mire ügyelj a szexnél, és nem ér téged fájdalom.
Gondolj csak bele, a lányok közül meg a többségnek tanulnia kell eleinte, hogyan élvezze a szexet a fiúkkal, hogy ne fájjon nekik. Köztük aztán a szűk hüvelytől, a gombás, égető hüvelyig, az aktus pózáig sok mindent ki kell tapasztalniuk adott partnerrel ,hogy ne fájjon nekik a szex, és lehetőleg élvezzék is.
Neked épp csak 1-2 paramétert kell figyelembe venned esélyesen. Legalábbis látatlanban ezt sejtem. De gyerünk, irány a doki, és ő látni fogja a nemi szerved, ez alapján pontos infóval tud számodra szolgálni, mit tehetsz és mit nem.
Műtét? Nem valószínű, hogy lesz. De látatlanban nem tudhatom. Nem tűnik a leírásból szűkületnek. Se letapadásnak.
A rövid fitymán meg nem nagyon lehet változtatni. Gondolj bele, akik részleges, vagy teljes metélésen átestek (pl az USA-ban a többsége a hím neműeknek), szintén tanulniuk kell, mit nem szabad tenniük a péniszükkel és mit, és hogyan lehet. Ők direkt rövidítettek a fitymájukon! Ebből arra lehet következtetni, hogy igenis lehet élni rövid fitymával! Tehát nem szoktak rövid fitymát műteni, legfeljebb hosszú fitymát rövidíteni, de nálad eleve vagy rövid, vagy ha nem rövid, akkor nincs vele teendő.
De a doki biztosabbat mond majd neked.
Még eszembe jutott valami: amíg összeszeded a bátorságod orvossal konzultálni, addig is egyfelől a péniszed gyulladásra hajlamos mivolta okán, másfelől meg mert nem zabáljuk le a habot rögtön a torta tetejéről -képletesen szólva-, a PETTING az, amivel javaslom kezdeni a páros nemi életet mindenkinek (lehetőleg 16 éves kortól és nem előbb; szóval számodra nagyon is ajánlott már a páros szex; de a lány is szigorúan minimum 14 éves kell legyen a szexhez!! Máskülönben törvénybe ütközhetsz...).
Tehát simogassátok egymás testét meztelenül, fedezzétek fel a lánnyal egymás testét, az apróbb erogén zónákat is (fül mögött, hónalj, mellek fiúknál is, has, hát, fenék, stb, kinél melyik pont érzékenyebb), és idővel egymás nemi szervét is kielégíthetitek kézzel - ez még mindig csupán petting, és nagyon jó tud az is lenni, nem csak a közösülés.
Pettingnél eleinte javaslom a lánynak kielégülni előbb, mert ha előbb te élveznél el, akkor ha ezután a lány testét simogatod, az ondód esetleg rákerülhet a lány puncijára, és sajnos így is van némi esély teherbe esni, ami még korai volna kiskorúként...
Esetleg egyszerre is elélvezhettek a petting során, de nagyon ügyeljetek az ondódra, nehogy a lány lába közének közelébe kerüljön; a comb határeset, és irány a zuhanyzás utána mielőbb; meg előtte se árt.
A közösülés élvezetesebb lesz, ha fokozatosan éltek át egyre nagyobb élvezetet, tehát eleinte a petting gyönyörével -hetekig, akár hónapokig csak így-, aztán akár orálisan, és közösüléssel is.
Hidd el, akik túl korán kezdenek szexelni, és/avagy rögtön "dugnak mint állat", hamar kiégnek és nehezebben találnak már 20 évesen élvezetet a szexben... Ezért javaslom a fokozatosságot.
Rövid fityma???
Jujj, mekkora baromság ez #1-#2-es!
Ha valakinek a fitymája rövid, az nem azért van, mert feltépték neki, hanem alapból olyan!
Jézusmária, honnan szedsz te ilyen ordító baromságokat? :o
Kérdező, a kérdésedet hozzáértő segítővel, rosszabb esetben orvossal beszéld meg, mielőtt értelmetlen okosságokkal mossák ki itt az agyadat!
Előző, alaptalanul szóltál be. Sokan tapasztalatból beszélnek. Ezen felül hozzátettem, hogy nyilván nem diagnosztizálunk távból, viszont valószínűségekről érdemes írni azért, hogy megnyugtassuk a kérdezőt arról, amiről meg lehet.
Ezen felül vagy rosszul értelmezted a soraimat, vagy kötözködsz.
Ugyanis a fitymaletapadást műtik, ahogy írtam, de hozzátettem, hogy a kérdező soraiból nem valószínű a fitymaletapadás. Azonban élő példák vannak rá, hogy olykor részleges metélést is végrehajtanak a letapadt fityma felszedése esetén. Azt nem tudom, hogy a mai orvosok hogyan állnak ehhez, régen még volt ilyen gyakorlat.
Azt is írtam, hogy az esetek másik részénél veleszületett (ahogy te fogalmazol: alapból olyan).
Semmi hülyeséget nem írtam, viszont segítségére voltam a kérdezőnek. Lehet menned kötözködni máshova.
Még egyszer megkérlek szépen és határozottan: hagyj fel az emberek kötözködésével, és a felesleges szövegeléseddel.
Hasznos dolgokat írtam a kérdezőnek az összes felmerült kérdésére. Valamint tehát -harmadszorra mondom- azt is, hogy ennél pontosabban csak orvos mondhat, ha végre sikerül összeszednie a kedves kérdezőnek a bátorságát elmennie orvoshoz.
Egyetlen tényezőt se tudtál felhozni károsnak, feleslegesnek a máskülönben segítő hozzászólásaimból, azonban belekötöttél hozzászólásaimba. Ezért kérlek utoljára, hogy hagyj fel az emberek kötözködésével.
Az, hogy nem kezdem ízekre boncolgatni a kommentedet, és reagálok a vitatkozásodra, az nem azt jelenti, hogy nem is tudnék. Azonban az is tény, hogy felesleges magyarázkodásokat indítanál egy véget nem érő vitatkozás pilotjaként, ha én most itt még az írásodat konkrétabban kritizálni kezdeném. Hogy mi káros, meg mi felesleges, azt megint órákon át lehetne ecsetelni. Elhiheted, nem véletlenül írtam le mindazt, amit leírtam, s amit nem akarsz sem megemészteni, sem elfogadni.
A felesleges szövegelésről pedig pont veled ne haragudj, de nem nyitok vitát.
Lefogadom ezek után te még fogsz nekem ide írni, mert csak nem akarod elfogadni a kritikát, úgyhogy meghagyom neked az utolsó szót, hadd te írhasd le, legyen az rám nézve provokatív vagy sem. Én amit írtam, leírtam, de egy biztos... nekem már meg van oldva a szűkületem, és nincs már vele gond, de ezt nem gyakoris tanácsok meg "tapasztalatok" alapján oldottam meg.
Jézus! És persze Mária! :D Mennyi ökörséget olvasok itt. :D
Na de sebaj, elvégre tétje nincs a dolognak...
Kérdezőnek: Urológus szakorvos, személyes konzultáció!
Anyádéknak nem kell megtudnia,úgyanis 14 éves kortól egyedül elmehetsz urológushoz,beutaló nem kell hozzá.Érdemes lenne elmenned lehet sztetoidos krémet írna fel neked az megkönnyíti a fityma hátrahúzását.
Nem biztos hogy műtétre lenne szükséged de urológushoz elmehetnél attól hogy megnézne még semmire se fog kényszeríteni,ugyanúgy te döntheted el kezelteted vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!